ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τελικά οι άνδρες ελκύονται από τις πιο έξυπνες γυναίκες

12 Νοεμβρίου 2021, 18:00

images

Παρά τις σεξιστικές και αναχρονιστικές αντιλήψεις ότι οι άνδρες προτιμούν τις λιγότερο έξυπνες, λιγότερο δραστήριες και λιγότερο μορφωμένες γυναίκες, η πραγματικότητα είναι ότι ο μέσος άνδρας γοητεύεται από μια γυναίκα που έχει πολλά να του πει...

Αυτό δείχνει η εργασία της Δρ Wendy L. Patrick, η οποία ανατρέχοντας σε έρευνα της επίκουρης καθηγήτριας Ψυχολογίας Lora E. Park από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, εξέτασε τον αντίκτυπο της ευφυΐας, στην έλξη που νιώθουν οι άνδρες για τις γυναίκες. 

Όπως φάνηκε, οι έξυπνες γυναίκες φοβίζουν αρκετούς άνδρες αλλά στους περισσότερους εμπνέουν το θαυμασμό. Πάντως σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα, οι άνδρες μπορούν να θαυμάσουν το μυαλό μιας γυναίκας και παράλληλα να νιώθουν ασφαλείς ακόμη και αν τη θεωρούν εξυπνότερη από τους ίδιους, μόνο αν διαφέρουν οι στόχοι τους. Στην αντίθετη περίπτωση, αισθάνονται ότι ο ανδρισμός τους απειλείται. 

Δηλαδή μπορούν να θαυμάζουν μια δικηγόρο αν οι ίδιοι είναι οικονομολόγοι ή γιατροί, ή αρχιτέκτονες ή καλλιτέχνες ή οτιδήποτε άλλο. Αλλά όχι αν εξασκούν το ίδιο ακριβώς επάγγελμα και εκείνη είναι πιο πετυχημένη!

Πάντως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τις γυναίκες με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Όπως εξηγεί η Δρ Patrick, στην πραγματική ζωή και με τη μεσολάβηση του χρόνου, η έλξη προκύπτει από ένα συνδυασμό στοιχείων που ενισχύουν το αίσθημα της συνεργασίας, παρά του ανταγωνισμού. 

Σχετικά Άρθρα