ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

"Τακτικές" για να ελκύσουμε το άλλο φύλο

06 September 2021, 18:00

images

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι άνδρες προσπαθούν να γίνουν ελκυστικοί στέλνοντας μηνύματα μειωμένου ενδιαφέροντος ενώ οι γυναίκες παριστάνουν ότι ενδιαφέρονται λίγο περισσότερο από την πραγματικότητα.

«Πιστεύουμε πως αυτό συμβαίνει επειδή θέλουν να κρατήσουν την προσοχή του άνδρα για μεγαλύτερο διάστημα», δήλωσε ο καθηγητής Leif Edward Ottesen Kennair  στο Τμήμα Ψυχολογίας του Νορβηγικού  Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας.

Οι ερευνητές αναφέρουν πως ίσως αυτή τους η στρατηγική τους δίνει περισσότερες ευκαιρίες να αξιολογήσουν τον χαρακτήρα του άνδρα με τον οποίο φλερτάρουν. Όσο η γυναίκα δεν φαίνεται να εξαιρεί την πιθανότητα του σεξ, τότε οι άνδρες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο μαζί τους και οι γυναίκες έχουν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να αποφασίσουν αν ο επίδοξος σεξουαλικός σύντροφος είναι καλή επιλογή.

Και αν ένας άνδρας θεωρηθεί καλή επιλογή τότε αυτό θα μπορούσε όντως να ανεβάσει το ενδιαφέρον της γυναίκας.

«Η εξαίρεση στον κανόνα είναι όταν η γυναίκα ενδιαφέρεται τόσο όσο ο άνδρας. Σε αυτή την περίπτωση και η γυναίκα προσποιείται λιγότερο ενδιαφέρον. Αμφότερα τα μέλη των δύο φύλων που ενδιαφέρονται για ένα σύντροφο θα προσπαθήσουν να φανούν «άνετοι». Αν το κρίναμε με οικονομικούς όρους θα λέγαμε ότι είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης. Οι άνθρωποι που έχουν την περισσότερη ζήτηση δεν είναι και αυτοί που είναι πιο διαθέσιμοι».


Σχετικά Άρθρα