ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας μπορούν να προληφθούν

12 Απριλίου 2021, 18:00

images

Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα υγείας για το οποίο ευθύνονται τόσο οργανικοί όσο και συναισθηματικοί παράγοντες. Η αντιμετώπιση με φάρμακα, πρώτη επιλογή για την πλειοψηφία των ανδρών, ακολουθείται συχνά από ανεπιθύμητες παρενέργειες και, επιπλέον, καταλήγουν μια μορφή εξάρτησης.

Όπως επισημαίνουν από το Ιατρικό Κέντρο Beth Israel Deaconess του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνιση της δυσλειτουργίας.

Όταν διακρίνετε σημάδια που παραπέμπουν στο πρόβλημα, όπως είναι η ανεπαρκής στύση λόγω χαλαρότητας ή σύντομης διάρκειας, μπορείτε να ζητήσετε τη γνωμάτευση ενός γιατρού και εφόσον η δυσλειτουργία υφίσταται, να προχωρήσετε σε κάποιες απλές αλλά σημαντικές παρεμβάσεις.

Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να αυξήσετε την αερόβια γυμναστική: Μια ανάλυση του 2018 από το Sexual Medicin, έδειξε πως 40 λεπτά μέτριας έως υψηλής έντασης αερόβια προπόνηση, τέσσερις φορές την εβδομάδα για έξι μήνες, βελτίωσε τη στύση. Εφόσον εξασφαλίζεται η ένταση, οι ασκήσεις ποικίλλουν: τζόκινγκ, κολύμπι, ποδηλασία, κυκλική προπόνηση ή γρήγορο περπάτημα, οποιαδήποτε από τις παραπάνω ασκήσεις μπορεί να βοηθήσει. 

Δώστε προσοχή στο ποσοστό λίπους στη μέση: Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι οι κλινικά παχύσαρκοι άνδρες έχουν 40% υψηλότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Εάν είστε υπέρβαροι, η μείωση του σωματικού βάρους σας κατά 5% έως 10% αποδεδειγμένα βελτιώνει τη σεξουαλική λειτουργία.

Kάντε σωστότερες παρεμβάσεις στη διατροφή σας: Μια δίαιτα μεσογειακού τύπου μπορεί να σας ωφελήσει στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Σχετικά Άρθρα