ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα κλασικά λάθη στην πρώτη σχέση

26 Αυγούστου 2022, 18:00

images

Η πρώτη σχέση έχει τις ίδιες δυσκολίες και την ίδια γοητεία είτε γίνει στα 15, είτε στα 25 χρόνια! Όλες οι έρευνες καταλήγουν στο ίδιο: Αγόρια και κορίτσια, άνδρες και γυναίκες, όταν κάνουν την πρώτη τους ολοκληρωμένη ρομαντική σχέση, τείνουν να κάνουν τα ίδια λάθη απειρίας ανεξαρτήτως ηλικίας και ωριμότητας...

Η απειρία είναι κακός σύμβουλος στις σχέσεις και οδηγεί σε περιττά άγχη, κακές συμπεριφορές, υπερβολές, ζήλια και ...δράματα! Ο άνθρωπος που δεν έχει νιώσει άλλη φορά ερωτευμένος, είναι σαν ένα "εξαρτώμενο" άτομο που δεν μπορεί χωρίς τη δόση του σε τακτά διαστήματα. Θέλει να μιλάει συνεχώς στο τηλέφωνο με το άλλο του μισό, να το βλέπει κάθε βράδυ, παρακινείται από τη ζήλια και κάνει σκηνές ή στεναχωριέται χωρίς λόγο και αρνείται να δει τα σημάδια αδιαφορίας από την άλλη πλευρά -όταν υπάρχουν- καθώς δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή του με άλλο σύντροφο.

Αυτά είναι τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη στην πρώτη ολοκληρωμένη ερωτική σχέση:

- Συμπεριφερόμαστε από την αρχή σαν να είμαστε 10 χρόνια παντρεμένοι. Παριστάνουμε ότι τα ξέρουμε όλα για τον άλλον μόνο και μόνο επειδή κάναμε σεξ μαζί του, και παίρνουμε δικαιώματα που δεν μάς έδωσε εκείνος/η δημιουργώντας ασφυκτικές καταστάσεις και τις προϋποθέσεις για εντάσεις.

- Δείχνουμε "άτσαλα" τον έρωτά μας. Κάνουμε επισκέψεις στο σχολείο ή την εργασία του άλλου που τον/την φέρνουν σε δύσκολη θέση, αγοράζουμε ακριβά δώρα που το άλλο πρόσωπο δεν μπορεί να ανταποδώσει, παίρνουμε τηλέφωνο μέσα στη νύχτα και ξυπνάμε όλη την οικογένεια δημιουργώντας παρεξηγήσεις.

- Ζηλεύουμε και παρεξηγούμαστε με το παραμικρό ή αρνούμαστε να πάρουμε το μήνυμα λήξης της σχέσης. Νάζια, σκηνές, πείσματα είναι σε ημερήσια διάταξη δημιουργώντας κακή εντύπωση για το πρόσωπό μας στην άλλη πλευρά. Στον αντίποδα, όταν ο άλλος θέλει να μάς χωρίσει γινόμαστε φορτικοί και αρνούμαστε να παραδεχτούμε ότι η ιστορία έλαβε τέλος.

Αν όλα τα παραπάνω συμβούν στην εφηβεία, διότι τότε μάς έτυχε η πρώτη σχέση, ξεπερνιούνται πιο εύκολα καθώς μάς δικαιολογεί το νεαρό της ηλικίας. Αν όμως τα κάνουμε μετά τα 20 χρόνια μας, βάζουμε υποψηφιότητα να μείνουμε στους πιο ...αξέχαστους συντρόφους στη ζωή του άλλου, με έναν τρόπο όμως μάλλον αρνητικό!

Σχετικά Άρθρα