ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τα ... φουντούκια σας μην ξεχάσετε

18 September 2023, 18:00

images

Οι μεγαλύτεροι ίσως θυμούνται τον αείμνηστο Κώστα Βουτσά στην ταινία "Νύχτα γάμου" που περιφέρεται κρατώντας τα φουντούκια που του έδωσε η μητέρα του για να έχει καλύτερες επιδόσεις κατά την πρώτη νύχτα του γάμου του... Η αστεία σκηνή φαίνεται τώρα ότι έκρυβε από πίσω μία αλήθεια: Τα φουντούκια όντως μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα στο σπέρμα!

Συγκεκριμένα, τα φουντούκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, καλά λιπαρά, βιταμίνες και μέταλλα όπως σίδηρο, φώσφορο, κάλιο και ψευδάργυρο. Όλα αυτά τα στοιχεία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του οργανισμού και βελτιώνουν συνολικά την υγεία.

Μελέτη έχει δείξει ότι όταν έχουμε στο εβδομαδιαίο διατροφικό μας πλάνο τους ξηρούς καρπούς και ειδικά τα φουντούκια, μειώνονται τα επίπεδα χοληστερόλης και άλλων λιποπρωτεϊνών, με αποτέλεσμα να έχουμε μεγάλο όφελος στα αγγεία όλου του σώματος και ειδικά της καρδιάς.

Αλλά όχι μόνον αυτό... Η συχνή κατανάλωση φουντουκιών, θα μπορούσε να βοηθήσει στο πρόβλημα της ανδρικής υπογονιμότητας καθώς όπως έδειξαν πειράματα, η κατανάλωση ξηρών καρπών, συμπεριλαμβανομένων των φουντουκιών, αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα και βελτιώσει την ποιότητά τους.

Ωστόσο δεν βρέθηκε η απόλυτη θεραπεία για την ανδρική υπογονιμότητα. Απλά βοηθούν τα φουντούκια και χρειάζονται περισσότερες έρευνες για να διαπιστωθεί αν τα οφέλη τους είναι ίδια σε όλους!

Σχετικά Άρθρα