ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συζυγική απιστία μέσω διαδικτύου...

24 Φεβρουαρίου 2022, 18:00

images

Όταν ο/η σύζυγος συνάπτει σχέση με τρίτο πρόσωπο, τότε λέμε ότι απάτησε. Αν όμως έχει σεξουαλική δραστηριότητα μέσω διαδικτύου με πρόσωπα που δεν συναντά ποτέ, τότε τι κάνει; Απατά ή όχι;

"Βεβαίως και απατά" λένε οι ψυχολόγοι, καθώς η "απάτη" αυτή καθαυτή είναι η αναζήτηση μιας σχέσης έξω από τη γνωστή, με σκοπό να αποκομίσει το άτομο ικανοποίηση, χαρά και αίσθημα πληρότητας που δεν βρίσκει προφανώς στη σχέση που διατηρεί.

Βεβαίως, μέσω διαδικτύου δεν έρχεται σε σωματική επαφή, ούτε μπορεί να κολλήσει σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ούτε φυσικά να τεκνοποιήσει. Αλλά από την άλλη πλευρά, δείχνει τα γεννητικά του όργανα, εκφράζεται σεξουαλικά και έρχεται σε οργασμό με τη βοήθεια ενός διαδικτυακού αντικειμένου του πόθου του. Κάποιοι μάλιστα ερωτεύονται, τρέφουν αισθήματα φιλίας και τελικά συνδέονται με κάποιους από τους "φίλους" τους στο ίντερνετ με αποτέλεσμα να ...απατούν και συναισθηματικά.

Το περίεργο όσο και ανησυχητικό είναι ότι σε σχετική έρευνα που διεξήχθη το 2020 στις ΗΠΑ, τέτοιες σχέσεις φαίνεται να ομολογούν ότι έχουν ή είχαν στο παρελθόν, το 7% των παντρεμένων ανδρών και το 3% των παντρεμένων γυναικών. 

Ως προς το προφίλ τους, είναι μεταξύ 20-50 ετών, ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης, εργαζόμενοι και γονείς τουλάχιστον ενός παιδιού. Ο λόγος για τον οποίο ξεκίνησαν τις σεξουαλικές πράξεις μέσω διαδικτύου, που φαίνεται να είναι κοινός στους περισσότερους, είναι η έλλειψη επαρκούς και ικανοποιητικού σεξ στο γάμο τους. Ενώ οι περισσότεροι θεωρούν ότι δεν κάνουν κάτι μεμπτό κι ότι δεν αποτελεί η δραστηριότητά τους αυτή απάτη προς το σύντροφο της ζωής τους!

Σχετικά Άρθρα