ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συχνουρία: Ανακαλύψτε αν είναι παθολογική

08 Μαΐου 2023, 18:00

images

Αρκούν μερικές ερωτήσεις από ουρολόγο για να διερευνηθεί αν το σύμπτωμα είναι παθολογικό κι αν πρέπει να το αντιμετωπίσετε με ιατρικά μέσα. Το ενθαρρυντικό είναι ότι υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για την αντιμετώπιση των αντίστοιχων συμπτωμάτων.

Σάς έχει τύχει να βγείτε για φαγητό με ένα φίλο ή φίλη και να επισκέπτεται κάθε μισή ώρα την τουαλέτα; Να πίνει κάποιος ένα καφέ και να πηγαίνει τρεις απανωτές φορές στην τουαλέτα; Να σηκώνεται ο σύντροφός σας το βράδυ κάθε δύο ώρες για να ουρήσει; Αν τα περιστατικά αυτά συμβούν μία φορά ή επειδή το άτομο αντιμετωπίζει ουρολοίμωξη, τότε δικαιολογούνται. Αν όμως είναι μόνιμα, τότε καλό είναι να διερευνηθούν από ουρολόγο.

Στους άνδρες το πρόβλημα συνδέεται συνήθως με την υπερτροφία του προστάτη. Ο προστάτης πιέζει την ουροδόχο κύστη και εκείνη υπερλειτουργεί. Στις δε γυναίκες η συχνουρία συνδέεται συνήθως με προηγούμενες τοκετούς που δημιούργησαν ακράτεια αλλά και με την υπερδραστήρια κύστη που μπορεί να έχει ακόμα και νευρολογικά αίτια.

Στο παρόν link μπορείτε να κάνετε το σχετικό τεστ για να βρείτε αν η κατάστασή σας είναι υπό έλεγχο ή όχι. Πάντως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε διότι για όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν λύσεις που ξεκινούν από φαρμακευτική αγωγή και ασκήσεις και καταλήγουν σε διαφοροποιήσεις στη διατροφή και σε ειδικά χειρουργεία.

Σχετικά Άρθρα