ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συχνό το σεξ μετά τα 60 χρόνια αλλά χρειάζεται προσοχή

14 Νοεμβρίου 2019, 15:10

images

Είναι πάγια αντίληψη ότι οι νέοι κάνουν σεξ ενώ οι ηλικιωμένοι δεν κάνουν. Και οπωσδήποτε υπάρχει βιολογική βάση σε αυτήν την αντίληψη που έχει να κάνει με τις ορμόνες και τις δυνάμεις του νεαρού οργανισμού. Πλην όμως, είναι αρκετές οι περιπτώσεις που οι νέοι απέχουν λόγω άγχους και οι ηλικιωμένοι επιδίδονται στο σεξ πολύ πιο συχνά από αυτό που θα πιστεύαμε!

Σε έρευνα που εκπονήθηκε το 2015 σε πανεπιστήμια της Αυστραλίας, διαπίστωσαν ότι τα τελευταία έχει αυξηθεί δραματικά το ποσοστό των ηλικιωμένων -άνω των 60 ετών- με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και πιο συχνά με γονόρροια. 

Η νόσος θεωρείται ασθένεια των νεανικών χρόνων αλλά τα πράγματα στην μακρινή αυτή ήπειρο φαίνεται ότι έχουν σντιστραφεί. 

Όπως έδειξε η έρευνα, όλο και περισσότεροι ηλικιωμένοι όταν χωρίζουν ή μένουν χήροι-ες, δεν παραιτούνται από την σεξουαλική ζωή και συνάπτουν σχέσεις με άτομα της ίδιας ηλικίας ή μικρότερα. Σκοπός συνηθέστερα είναι να βρουν έναν νέο σύντροφο αλλά στην διαδικασία αναζήτησης κάνουν σεξ με διάφορα πρόσωπα. Και επειδή στις ηλικίες αυτές δεν τίθεται ζήτημα εγκυμοσύνης, δυστυχώς δεν λαμβάνουν προφυλάξεις.

Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα κολλούν πολύ εύκολα ακόμα και με μία "απρόσεκτη" σεξουαλική επαφή και το χειρότερο είναι ότι ο ηλικιωμένος δεν εξετάζεται συχνά -όπως ένας νεότερος- και δεν δίνει από την αρχή σημασία σε κάποια ήπια συμπτώματα.

Όπως και να έχει, το συμπέρασμα είναι ότι οι ηλικιωμένο στις μέρες μας κάνουν σεξ εντός και εκτός γάμου. Κάτι που εν πολλοίς αποτελούσε επί χρόνια ταμπού και προκαλούσε ειρωνικά γέλια από τους νεότερους. Όταν όμως ένας άνθρωπος είναι υγιής και ακμαίος, δεν υπάρχει όριο ηλικίας για να χαίρεται το σεξ. Αρκεί να χρησιμοποιεί προφυλακτικό αν η/ο σύντροφος είναι καινούργιος ή περιστασιακός στην ζωή του/της.

ΠΗΓΗ

Researchgate


Σχετικά Άρθρα