ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Αυξάνονται τα περιστατικά σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

28 September 2022, 18:00

images

Εδώ και δεκαετίες, η σύφιλη, η γονόρροια, τα χλαμύδια και άλλες  σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες, θεραπεύονται αποτελεσματικά ενώ και η χρήση του προφυλακτικού είναι διαδεδομένη και βοήθησε σημαντικά στην πρόληψη. Το αποτέλεσμα ήταν αυτές οι ασθένειες να έχουν σχεδόν εξαφανιστεί στο δυτικό κόσμο. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, έχουν κάνει πάλι την εμφάνισή τους και οι υγειονομικές Αρχές στις ΗΠΑ έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για ξέσπασμα περιστατικών σύφιλης. 

Η μη χρήση ή η κακή χρήση προφυλακτικού κατά την επαφή από πολλούς νέους και μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, έχει δώσει διαστάσεις τοπικών επιδημιών στο πρόβλημα ενώ ένα μέρος του προβλήματος οφείλεται και σε πρόσφυγες και μετανάστες από αναπτυσσόμενες χώρες όπου τα προβλήματα αυτά είναι ακόμα άλυτα.

Παρότι, όπως αναφέραμε από την αρχή, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα θεραπεύονται και δεν οδηγούν σε αναπηρίες ή και θάνατο όπως συνέβαινε στις αρχές του 20ου αιώνα, η θεραπεία τους είναι μακρόχρονη, υπάρχουν υποτροπές και όσο το άτομο δεν έχει αντιληφθεί ότι πάσχει, μεταδίδει τη νόσο στoυς σεξουαλικούς του παρτενέρ.

Οι γιατροί συστήνουν να ζητάει κάποιος άμεσα βοήθεια,εφόσον δει εξανθήματα, κοκκινίλες ή περίεργα υγρά στα γεννητικά του όργανα και η χρήση του προφυλακτικού να γίνεται από την αρχή ως το τέλος κάθε επαφής χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.

Σχετικά Άρθρα