ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σχέσεις με αταίριαστες προσωπικότητες - Τι σημαίνουν

28 September 2023, 18:00

images

Ζευγάρια με άτομα διαφορετικού χαρακτήρα: Ο ένας χαμηλών τόνων και ευαίσθητος και ο άλλος εξωστρεφής και επιθετικός. Ο πρώτος πληγώνεται και ο δεύτερος νευριάζει και βαριέται! Το σενάριο αυτό δυστυχώς δεν είναι σπάνιο αλλά είναι απορίας άξιο γιατί αναπαράγεται από αρκετούς...

Όχι, τα ετερώνυμα δεν έλκονται στους ανθρώπους. Απλά κάποιες φορές αντί να δώσουμε σημασία στο χαρακτήρα του ατόμου απέναντί μας, προσέχουμε τα μάτια του, τα μαλλιά του, τα ρούχα του και τη σωματική του διάπλαση. Πολύ σύντομα ωστόσο, αυτά δεν θα παίζουν μεγάλο ρόλο αν είμαστε εντελώς διαφορετικοί!

Το βασικό πρόβλημα, λένε οι ειδικοί σχέσεων, είναι η διαφορά στο επίπεδο: Οι άνθρωποι με καλλιέργεια και καλλιτεχνικές ανησυχίες αρέσκονται σε άλλες διασκεδάσεις, άλλα ταξίδια, άλλες παρέες κι άλλες συζητήσεις σε σχέση με ανθρώπους που δεν έχουν καλή σχέση με τα βιβλία, την Τέχνη και τις Επιστήμες. Κανείς δεν υπαινίσσεται ότι η μία ομάδα είναι καλύτερη από την άλλη. Η διαφορά τους ωστόσο είναι σαφής: Νόστιμα τα σταφύλια, νόστιμες και οι μπανάνες. Αλλά πρόκειται για άλλα φρούτα κι αυτό δεν είναι κακό!

Αντί όμως να αποτελούν αυτές οι διαφορές το καθοριστικό στοιχείο για να μην συνδεθούν ερωτικά ευθύς εξ αρχής οι δύο διαφορετικοί άνθρωποι, πολλές φορές δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψην. Η εξωτερική εμφάνιση, η μοναξιά, οι σεξουαλικές ανάγκες, η γοητεία για το διαφορετικό καθορίζουν την επιλογή με άσχημα αποτελέσματα...

Οι ειδικοί συστήνουν να γνωρίζουμε καλά το άλλο πρόσωπο πριν συσχετιστούμε κι όταν υπάρχουν βασικές διαφορές στο χαρακτήρα και στη φιλοσοφία ζωής, τότε να μην προχωράμε στη σύναψη του δεσμού. Αργά ή γρήγορα δεν θα περνάμε καθόλου καλά!

Σχετικά Άρθρα