ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στρες και κατάθλιψη καταστρέφουν το σεξ ακόμα και στους νέους

03 Φεβρουαρίου 2021, 18:00

images

Η σεξουαλική επιθυμία προϋποθέτει την υγεία στο σώμα και το μυαλό. Προϋποθέτει ότι το άτομο έχει καλή διάθεση ώστε να σκεφτεί το σεξ και να λειτουργήσει φυσιολογικά. Έτσι, δεν είναι περίεργο που οι κακές σχέσεις, το παρατεταμένο στρες και η κατάθλιψη είναι "εχθροί" της σεξουαλικής ικανοποίησης. 

Τα προβλήματα στην εργασία, τα οικονομικά προβλήματα, η κακές σχέσεις με τον/την σύντροφο, η κατάχρηση αλκοόλ, οι διαταραχές του ύπνου (αϋπνία ή συχνές αφυπνίσεις) είναι μερικά από τα κλασικά εμπόδια ανδρών και γυναικών στην προσπάθεια να νιώσουν διέγερση και στη συνέχεια να ικανοποιηθούν σεξουαλικά. 

Ειδικά στη γυναίκα, το αίσθημα τις οικειότητας είναι πολύ σημαντικό για τη σεξουαλική διέγερση ενώ και για τα δύο φύλα, μετά από διαπληκτισμό ή μια συζήτηση στην  οποία έχασαν την εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον υπάρχει πρόβλημα στην ερωτική τους ζωή. 

Επίσης, το αλκοόλ, ενώ με ένα ποτηράκι μπορεί να βοηθήσει στην χαλάρωση, η υπερκατανάλωση και οπωσδήποτε η μέθη κάνουν κακό. 

Ομοίως και οι διαταραχές ύπνου μπορούν να επηρεάσουν τη λίμπιντο και να καταστρέψουν εν γένει την ψυχολογία ανδρών και γυναικών.

Οι ειδικοί λοιπόν συστήνουν συζήτηση, επίλυση των προβλημάτων, χαλαρές βόλτες χέρι-χέρι, κατανόηση, σωστή διατροφή και αποφυγή του αλκοόλ αλλά και να ζητάμε συμβουλή ειδικού αν έχουμε προβλήματα στον ύπνο. 

Διότι ίσως η εμμηνόπαυση στις γυναίκες και η στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες να δημιουργούν προβλήματα στο κρεβάτι, αλλά μεγάλα προβλήματα δημιουργούνται και σε νεαρότερα άτομα από καθαρά ψυχολογικούς λόγους που δεν πρέπει να αφήνονται χωρίς παρέμβαση και θεραπεία...

ΠΗΓΗ 

webmd.com


Σχετικά Άρθρα