ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο σεξ, το ένα φέρνει ...το άλλο

22 Μαρτίου 2023, 18:00

images

Έρευνα του Πανεπιστημίου Rutgers στις ΗΠΑ, αναφέρει ότι όταν οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν περισσότερους και καλύτερους οργασμούς, παθαίνουν ένα είδος εθισμού και θέλουν ακόμα περισσότερους. 

Η εν λόγω έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sex Roles και πραγματεύεται τα επίπεδα οργασμού των δύο φύλων. Αυτό που βρέθηκε είναι ότι οι άνδρες έχουν περισσότερους οργασμούς από ό,τι οι γυναίκες κατά τη διάρκεια του ετεροφυλόφιλου σεξ. Με το δεδομένο αυτό λοιπόν, τα ευρήματα εξηγούν γιατί οι γυναίκες δίνουν λιγότερη έμφαση στη σημασία του οργασμού για τη δική τους σεξουαλική ικανοποίηση συγκριτικά με τους άνδρες. 

Όταν όμως οι γυναίκες βρίσκονται σε μία σεξουαλική σχέση που τους παρέχει πολύ και ικανοποιητικό σεξ, τότε με τον καιρό αρχίζουν να το θέλουν όλο και πιο συχνά. Αντιθέτως, όταν στη σχέση τους δεν έχουν αρκετό και καλό σεξ, το θέλουν όλο και λιγότερο και μάλιστα δηλώνουν ότι δεν είναι σημαντικό για εκείνες. 

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν συνεντεύξεις σε 104 ζευγάρια και τους ρώτησαν πόσο συχνά έχουν οργασμό, τον ιδανικό αριθμό οργασμών που επιθυμούν να έχουν και τη συχνότητά τους. Όπως φάνηκε, υπάρχει σαφής διαφορά μεταξύ των δύο φύλων με τους άνδρες να φτάνουν σε σεξουαλική κορύφωση πολύ πιο συχνά από ό,τι οι γυναίκες και γι' αυτό θεωρούν τον οργασμό τους πολύ σημαντικότερο.

Σχετικά Άρθρα