ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο σεξ τι μετράει περισσότερο; Η συχνότητα ή η ποιότητα;

23 Οκτωβρίου 2020, 18:00

images

Οι Αυστραλοί λένε ότι κάνουν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα την ώρα που οι Βρετανοί ομολογούν ότι το κάνουν κάθε περίπου 10 ημέρες ενώ οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι κάνουν σεξ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Όλες αυτές οι έρευνες, βέβαια, στηρίζονται στο τι λέει ο καθένας για τον εαυτό του και όχι σε επιστημονική παρατήρηση. Διότι τι είναι τελικά το σεξ; 

Όπως έχει φανεί σε κάποιες μελέτες, κάποιοι με τον όρο σεξ εννοούν αποκλειστικά και μόνο την διείσδυση ενώ κάποιοι άλλοι εννοούν όλες τις σεξουαλικές δραστηριότητες που κάνουν με την παρουσία ή συμμετοχή του συντρόφου τους. Αλλά αν κάποιος μελετήσει όλες τις έρευνες που έγιναν σε άτομα μεταξύ 20 και 50 ετών, θα διαπιστώσει ότι λίγο ως πολύ, ο μέσος όρος κάνει ...κάτι μία φορά τουλάχιστον την εβδομάδα!

Οι περισσότεροι συμφωνούν ότι η συχνότητα της σεξουαλικής πράξης δεν εξαρτάται τόσο από την ηλικία και τον έρωτα για τον σύντροφο αλλά από τις διαθέσιμες ώρες... Οι πολλές ώρες δουλειάς, η φροντίδα των παιδιών όταν υπάρχουν, τα οικονομικά άγχη, οι υποχρεώσεις που δεν τελειώνουν ποτέ, διεκδικούν τον άλλοτε ελεύθερο χρόνο μας και δεν μας αφήνουν ενέργεια για ερωτικές περιπτύξεις ακόμα κι όταν εγκεφαλικά το θέλουμε. Υπολογίζεται ότι το μέσο ζευγάρι που συνευρίσκεται μία φορά την εβδομάδα, θα έκανε σεξ τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα αν ήταν ξεκούραστο και είχε χρόνο να χαλαρώσει λίγα λεπτά κάθε μέρα ο ένας δίπλα στον άλλον. 

Πάντως οι ερευνητές μάς λένε ότι ενώ το σεξ είναι όντως απολαυστικό και φέρνει το ζευγάρι κοντά και ψυχολογικά, δεν είναι η συχνότητα που θα μας κάνει το καλό αλλά η ποιότητα. Και φέρνουν ένα παράδειγμα. Από το να το κάνουμε τρεις φορές την εβδομάδα βιαστικά κάτω από τα σεντόνια λίγα λεπτά πριν καταρρεύσουμε από την κούραση, ή πριν μας ακούσουν τα παιδιά, είναι προτιμότερο να το κάνουμε μία φορά την εβδομάδα σε πιο χαλαρή στιγμή, μετά από ένα απολαυστικό κοινό ντουζ, χάδια και φιλιά.

Ωστόσο αν μιλάμε για συχνότητα της τάξης μία φορά στις 15 ημέρες ή μία φορά το μήνα, τότε υπάρχει σίγουρα και πρόβλημα συχνότητας εφόσον το ζευγάρι κοιμάται κάθε βράδυ στο ίδιο κρεβάτι, είναι σωματικά υγιές και δεν έχει μαλώσει.

Σχετικά Άρθρα