ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στο σεξ και την φαντασία είμαστε μοναδικοί αλλά με ομοιότητες...

02 September 2021, 18:00

images

Οι ερωτικές φαντασιώσεις είναι μοναδικές για τον καθένα και δεν αποτελούν συνήθως κοινό τόπο για ανθρώπους που κατά τα άλλα είναι πανομοιότυποι σε φύλο, ηλικία, τόπο κατοικίας, μόρφωση και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Υπάρχουν όμως κάποιες φαντασιώσεις που είναι κοινές σε πολλούς...

Ο συγγραφέας του βιβλίου Tell Me What You Want («Πες μου τι θέλεις»), Δρ. Justin J. Lehmiller επιχείρησε να απαντήσει το ερώτημα πραγματοποιώντας έρευνα σε 4.175 ανθρώπους ρωτώντας τους ποια είναι η αγαπημένη σεξουαλική τους φαντασίωση. Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν μια λίστα με τις επτά πιο συχνές φαντασιώσεις.

Αυτές περιλαμβάνουν το ομαδικό σεξ, το κυριαρχικό και σκληρό σεξ, το σεξ που περιλαμβάνει περιπέτεια και ποικιλία, πράγματα που θεωρούνται ταμπού όπως είναι η χρήση κάποιων αντικειμένων και οι παραφιλίες,  το μεγάλο πάθος, οι πολυγαμικές σχέσεις και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Σύμφωνα με τον συγγραφέα, οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως δεν ανέφεραν μια μόνο φαντασίωση, αλλά κατά κανόνα οι φαντασιώσεις τους αλληλοεπικαλύπτονταν «πατώντας»  παράλληλα σε διαφορετικές θεματολογίες. Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 4.000 ενήλικες, 18-87 ετών από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο Δρ. Justin J. Lehmiller σχολιάζει ότι το γεγονός ότι κάποιος έχει φαντασιώσεις δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει και την επιθυμία να τις εκπληρώσει. Αν και μπορεί να υπάρχει κάποιο κοινό σημείο επαφής ανάμεσα στη φαντασία και την επιθυμία, παρόλα αυτά οι όροι δεν είναι συνώνυμοι.

Να τονίσουμε ότι οι φαντασιώσεις δεν είναι έκφραση του συνειδητού εαυτού μας αλλά του υποσυνείδητου. Γι' αυτό και δεν πρέπει να ντρεπόμαστε γι' αυτές καθώς απέχουν συνήθως πολύ από αυτό που θα θέλαμε για την καθημερινότητά μας.

Σχετικά Άρθρα