ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Στην Ολλανδία συστήνουν στον κόσμο να βρει σεξουαλικό σύντροφο για την πανδημία

18 Μαΐου 2020, 18:00

images

Στη Δανία και την Ολλανδία παρατηρήθηκε τις εβδομάδες της καραντίνας από την πανδημία αύξηση στην πώληση των sex toys, των αντικειμένων δηλαδή που χρησιμοποιούν κάποιοι για να αυτοϊκανοποιηθούν στο σεξ. Κυβερνητικές πηγές τώρα, συστήνουν στους πολίτες που δεν είναι παντρεμένοι και δεν έχουν μόνιμο σύντροφο, να βρουν κάποιον μόνιμο για σεξ ώστε να περάσουν πιο εύκολα μία επόμενη καραντίνα...

Όπως αναφέρει το BBC, το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος της Ολλανδίας εξέδωσε οδηγία με την οποία προτρέπει όσους δεν έχουν σύντροφο, να βρουν το συντομότερο. Ωστόσο, τα ζευγάρια θα πρέπει να αποφεύγουν το σεξ εάν ένας από τους δύο έχει ενδείξεις ότι νοσεί, αναφέρει η οδηγία.

Η οδηγία του Ινστιτούτου  είχε ως εξής: «Είναι απολύτως κατανοητό πως κάποιος που δεν έχει σύντροφο να θέλει να έχει κάποιου είδους σεξουαλική επαφή κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Όταν βρείτε το άτομο αυτό, συζητήστε ποιός είναι ο ιδεατός τρόπος για να κάνετε σεξ. Διατηρήστε την σεξουαλική επαφή με το ίδιο πρόσωπο, με την προϋπόθεση πως είστε απόλυτα υγιείς και οι δύο. Είναι σημαντικό να οριοθετήσετε μεταξύ σας τον αριθμό ατόμων με τα οποία θα έχετε σεξουαλική επαφή. Όσο μεγαλύτερος ο αριθμός τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο κορωνοϊός».

Οδηγία όμως εκδόθηκε και για όσους έχουν μόνιμη σχέση η οποία αναφέρει: «Δεν πρέπει να έχετε σεξουαλικές σχέσεις αν ο σύντροφος σας βρίσκεται σε καραντίνα επειδή έχει νοσήσει από τον ιό. Εκτονωθείτε μόνοι σας ή με άλλους εξ′ αποστάσεως».

Παρόμοια η κατάσταση και στη Δανία

Ο επικεφαλής της δανικής Αρχής για την υγεία, παρόλο που οι οδηγίες αναφέρουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει πράγματι κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού μέσω σεξουαλικής επαφής, διαφωνεί και δίνει τα δικά του επιχειρήματα...

Σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik,  ο Søren Brostrøm, Γενικός Διευθυντής της Δανικής Αρχής για την Υγεία, είπε ότι το σεξ κάνει καλό στην υγεία αναφέροντας "το σεξ κάνει καλό. Το σεξ είναι υγεία. Είμαστε σεξουαλικά όντα και φυσικά και μπορείτε να κάνετε σεξ σε αυτές τις περιστάσεις», είπε ο αξιωματούχος, και συνέχισε: «Όπως με κάθε άλλη ανθρώπινη επαφή, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης. Αλλά φυσικά πρέπει να μπορεί κάποιος να κάνει σεξ».

Ο Brostrøm παρέπεμψε τους συμπατριώτες του στον ιστότοπο της Αρχής Υγείας της χώρας τους, που παρέχει αναλυτική πληροφόρηση για την πανδημία και περιλαμβάνει μια σελίδα ειδικά αφιερωμένη στο safe sex στην εποχή του κορωνοϊού. 

Την ίδια στιγμή, ο Kåre Mølbak, διευθυντής του κρατικού Ινστιτούτου Serum της Δανίας, της κορυφαίας υπηρεσίας της χώρας για την αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών, προειδοποίησε τους Δανούς ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να ακολουθούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης για τουλάχιστον έναν χρόνο. Ο Mølbak ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, οι πολίτες θα πρέπει να απέχουν από κοινωνικές χειραψίες, αγκαλιές και εκδηλώσεις όπως συναυλίες για πολλούς μήνες ακόμη. 

«Δεν νομίζω ότι απαγορεύονται οι συναντήσεις κάθε είδους, αλλά μόνο εκείνες με πολλά άτομα. Υπό αυτήν την έννοια, νομίζω ότι είναι εφικτό να έχουμε αυτού του είδους τις επαφές, και ειδικά με έναν σταθερό σύντροφο», εξήγησε ο Mølbak. .


Σχετικά Άρθρα