ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σταμάτησαν να κάνουν σεξ πολλοί Βρετανοί

08 Ιανουαρίου 2021, 18:00

images

Ευρήματα έρευνας δείχνουν την απουσία διάθεσης για σεξ σε ένα σεβαστό ποσοστό των Βρετανών. Συγκεκριμένα, 12 στους 100 από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι τα προηγούμενα τρία χρόνια δεν είχαν κανενός είδους ερωτική επαφή!

Οι νεότεροι, της ηλικιακής κατηγορίας 18-24 ετών και σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο μερίδιο 42,5% είπαν ότι η ερωτική τους ζωή επηρεάζεται αρνητικά από το άγχος. Ειδικά για την επιρροή της πανδημίας, η έρευνα της LELO δείχνει ότι πάνω από τα τρία τέταρτα των Βρετανών (76.5%) έκαναν λιγότερο σεξ το 2020. Η κόπωση από τον εγκλεισμό και τους περιορισμούς φαίνεται ότι είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την αποχή από το σεξ ενώ το 35% των ερωτηθέντων είπε ότι την ανία και η δυσφορία του εγκλωβισμού εξαιτίας της πανδημίας ήταν υπαίτιες για την αποχή.

Σεξουαλικά προβλήματα και μηδενική διάθεση για σεξ ακόμα κι όταν υπάρχει σύντροφος στο ίδιο σπίτι, έχουν καταγραφεί και από άλλες έρευνες στο δυτικό κόσμο μέσα στην περίοδο που υπάρχει η πανδημία και οι καραντίνες. Αλλά τα υψηλότερα ποσοστά αποχής και σε χρονικό ορίζοντα (προ πανδημίας) καταγράφηκαν από την παρούσα έρευνα στη Βρετανία. Το άγχος και τα προβλήματα στην εργασία και τα οικονομικά φαίνεται να μειώνουν την διάθεση για σεξ ακόμα και στους πολύ νέους. Αλλά η πανδημία φαίνεται ότι ήρθε να φέρει την χαριστική βολή!

Σχετικά Άρθρα