ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σπάνιο σύνδρομο δεν επέτρεπε σε κοπέλα να κάνει σεξ

17 Φεβρουαρίου 2020, 18:05

images

Όταν η Κατρίν Μασλένκοβα, από το Οντάριο του Καναδά, προσπάθησε να κάνει για πρώτη φορά σεξ με τον έρωτα της ζωής της, ανακάλυψε ότι αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς βίωσε αφόρητους πόνους και εκείνος αξεπέραστες δυσκολίες...

Ο γιατρός που εξέτασε την τότε 18χρονη κοπέλα γυναικολογικά δεν διαπίστωσε κάποια ανατομική διαφορά, ούτε της έδωσε μια ικανοποιητική απάντηση για τα όσα βίωσε η ίδια και το αγόρι της στην προσπάθεια να κάνουν έρωτα...

Αποφάσισε λοιπόν να πάει σε ειδικό σεξολόγο ως μια τελευταία, απελπισμένη προσπάθεια να πάρει μια απάντηση και να βρει λύση στο πρόβλημά της. Και όντως αυτό συνέβη!

Ο ειδικός διέγνωσε ότι η Μασλένκοβα πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο, το οποίο προκαλεί αφόρητους πόνους κατά τη διείσδυση, "σαν μαχαιριά" όπως διηγείται η ίδια. Η διάγνωση δεν την βοήθησε βέβαια και να λύσει άμεσα το πρόβλημά της αλλά την ηρέμησε σε πρώτη φάση καθώς είχε αρχίσει να πιστεύει ότι έχει ψυχιατρικό πρόβλημα.

Η κοπέλα χώρισε από τον πρώτο της έρωτα λόγω του προβλήματος και πέρασαν χρόνια πριν μπορέσει με πολλές θεραπείες να βελτιώσει την κατάστασή της και τελικά να καταφέρει να κάνει σεξ με έναν άνδρα που γνώρισε χρόνια μετά, στα 26 της χρόνια. Και τώρα μοιράζεται την εμπειρία της ώστε να βοηθήσει κι άλλες γυναίκες που ίσως να αντιμετωπίσουν το ίδιο πρόβλημα.

Το σπάνιο σύνδρομο είναι ο κολεόσπασμος και πλήττει μία στις 500 γυναίκες. Συνίσταται στον σπασμό των τοιχωμάτων του κόλπου που κλείνουν ερμητικά και κάθε προσπάθεια να χαλαρώσουν, δημιουργεί έντονο πόνο. Απαιτεί ενημέρωση, ειδικές ασκήσεις χαλάρωσης, συμβουλές από ειδικό και μερικές φορές και ψυχοθεραπεία για να μπορέσει η νέα κοπέλα να το ξεπεράσει.


Σχετικά Άρθρα