ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

"Σκοτώνει" ο γάμος το σεξ;

22 September 2021, 18:00

images

Ναι και όχι, απαντούν οι ειδικοί... Ο γάμος, όταν έχει γερές βάσεις και είναι αποτέλεσμα μιας ώριμης αγάπης, όχι δεν σκοτώνει το σεξ. Απλά το κάνει πιο αραιό καθώς πληθαίνουν οι υποχρεώσεις και περνούν τα χρόνια. Αλλά ένας γάμος που στηρίζεται μόνο σε επιφανειακά και πρόσκαιρα δεδομένα, είναι βέβαιο ότι θα τα ..."σκοτώσει" όλα, με πρώτο το σεξ!

Αν ένας άνδρας παντρεύτηκε επειδή η γυναίκα του ήταν απλά όμορφη, μόλις εκείνη βάλει 3-4 κιλά θα του περάσει όλη η διάθεση να είναι μαζί της. Αν πάλι μια γυναίκα επέλεξε να παντρευτεί έναν άνδρα επειδή περνούσαν καλά στις νυχτερινές τους εξόδους, τότε θα τον βαρεθεί μόλις περάσουν λίγα χρόνια και οι διασκεδάσεις μειωθούν καθώς αυξάνονται οι υποχρεώσεις και τα έξοδα.

Μελέτη που διεξήχθη μεταξύ 250 παντρεμένων ζευγαριών ηλικίας από 20 ως 40 ετών στην Αριζόνα, έδειξε ότι ενώ οι ερωτικές επαφές μειώθηκαν σε αριθμό μετά το πρώτο 6μηνο του γάμου, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους βελτιώθηκαν. Δηλαδή οι περισσότεροι άνδρες δήλωσαν ότι τους εξάπτει την φαντασία η ιδέα ότι η γυναίκα τους θα κοιμάται δίπλα τους κάθε νύχτα, ενώ οι περισσότερες γυναίκες δήλωσαν ότι τους έχει φύγει κάθε ντροπή και αναστολή για το σώμα τους και νιώθουν πιο χαλαρές όταν κάνουν σεξ. Όπως φάνηκε όμως στη μελέτη, προς αυτήν την κατεύθυνση, της καλύτερης ποιότητας, κινήθηκαν τα ζευγάρια που στην ερώτηση αν "έχουν ευτυχισμένο γάμο γενικά", απαντούσαν "ναι". Όσοι είχαν παράπονα από το έτερον ήμισυ και ένιωθαν ότι δεν ταιριάζουν στην συμβίωση, είχαν άλλη αντιμετώπιση και στο σεξ.

Το συμπέρασμα ήταν λοιπόν ότι όταν ο γάμος είναι ταιριαστός και αγαπημένος, το ζευγάρι βρίσκει τρόπο και χρόνο αν απολαμβάνει και το σεξ.

Σχετικά Άρθρα