ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξουαλικό σκάνδαλο στη Γερμανία

20 Οκτωβρίου 2021, 18:00

images

Στη Γερμανία απολύθηκε ο διευθυντής της εφημερίδας Bild μία ημέρα μετά από τη δημοσίευση άρθρου των New York Times με κατηγορίες για την ανάρμοστη συμπεριφορά του στον εργασιακό χώρο... Πρόκειται για τον 41χρονο Γιούλιαν Ράιχελτ που ήταν διευθυντής της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Γερμανίας από το 2018.

"O Ράιχελτ δεν είχε διαχωρίσει την ιδιωτική ζωή του από την εργασιακή και δεν είπε την αλήθεια στο διευθυντικό συμβούλιο", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση την ώρα που η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι θα κινηθεί νομικά και κατά τρίτων για τη δημοσίευση απόρρητων επιχειρηματικών πληροφοριών, αλλά και προσωπικών επικοινωνιών με στόχο να βλάψει την Bild και να οδηγήσει τον Ράιχελτ σε αποχώρηση.

Ο όμιλος στον οποίο ανήκει η εφημερίδα Bild δεν έδωσε παραπάνω διευκρινίσεις για τις κατηγορίες που οδήγησαν στην απόφαση απομάκρυνσης του διευθυντή της εφημερίδας αλλά σύμφωνα με το άρθρο των New York Times, στη Bild είχε δημιουργηθεί ένας εργασιακός χώρος στον οποίο κυριαρχούσαν οι σεξουαλικές σχέσεις και παρενοχλήσεις.

Στο δημοσίευμα με τον τίτλο «Axel Springer, καταγγελίες για σεξ, ψέματα και μια μυστική πληρωμή» γίνεται λεπτομερής αναφορά στις μαρτυρίες τουλάχιστον μίας υπαλλήλου, η οποία κατέθεσε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον Ράιχελτ από το 2016, όταν ήταν 25 ετών και εκείνος 36. Στη συνέχεια, ο Ράιχελτ πήρε προαγωγή και έδωσε και σε εκείνη μια προβεβλημένη θέση, για την οποία η ίδια δεν ένιωθε έτοιμη. Εξακολούθησε μάλιστα να την προσκαλεί σε δωμάτια ξενοδοχείων στη γύρω περιοχή. 

«Έτσι είναι πάντα στην Bild. Εκείνες που κοιμούνται με το αφεντικό, παίρνουν καλύτερες θέσεις», δήλωσε η δημοσιογράφος στη νομική εταιρεία, η οποία προσελήφθη από τους εκδότες για να ερευνήσει την υπόθεση. 

Σχετικά Άρθρα