ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξουαλική υγεία: Κι όμως πολλοί δεν κάνουν τα βασικά

13 Οκτωβρίου 2023, 18:00

images

Οι πληροφορίες στο διαδίκτυο είναι πολλές ενώ και οι γιατροί παρέχουν εκτενείς γνώσεις και συμβουλές για να παραμείνει υγιές το γενετικό μας σύστημα. Ωστόσο, από παιδιά και εφήβους ως νέους και μεγαλύτερους ενήλικες, οι έρευνες δείχνουν ότι κάνουμε τα ίδια βασικά λάθη...

Πρώτο βασικό λάθος

Δεν τηρούμε αυστηρά την σωστή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής. Κανονικά πρέπει να αλλάζουμε εσώρουχο όποτε παρατηρήσουμε ότι λερώθηκε έστω και λίγο κι όχι με πρόγραμμα μία φορά την ημέρα. Ίσως κάποιοι να χρειάζονται αλλαγή δύο φορές την ημέρα. Επιπροσθέτως, κάθε αλλαγή εσωρούχου, πρέπει να συνοδεύεται από πλύσιμο με άφθονο νερό. Το ίδιο αυστηρή στο πλύσιμο πρέπει να είμαστε εξάλλου, πριν και μετά τη σεξουαλική επαφή.

Δεύτερο βασικό λάθος

Επειδή η σχέση δεν είναι πια νεοσύστατη, σταματάμε να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό. Καταρχάς όλοι οι νέοι άνθρωποι πρέπει να ενημερώνονται ενδελεχώς για τη σωστή χρήση προφυλακτικού διότι δεν προστατεύει μόνο από ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες αλλά και από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Το προφυλακτικό έχει νόημα να σταματήσουμε να το χρησιμοποιούμε μόνο σε σχέσεις - ζωής και σχέσεις στις οποίες προσπαθούμε να επιτύχουμε εγκυμοσύνη. Ποτέ άλλοτε.

Τρίτο βασικό λάθος

Δεν κάνουμε τακτικά τις προληπτικές μας εξετάσεις και δεν πηγαίνουμε στο γυναικολόγο ή τον ουρολόγο (οι άνδρες) μόλις παρατηρήσουμε τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα. Από ασυνήθιστες εκκρίσεις, ως φαγούρα, αίσθημα καύσου, πόνος και σπυράκια πρέπει να μάς οδηγούν αμέσως στο γιατρό.

Σχετικά Άρθρα