ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξουαλική υγεία: Η νούμερο 1 σωστή κίνηση

03 Μαΐου 2022, 18:00

images

Πλένεστε καθημερινά, προσέχετε τους ανθρώπους με τους οποίους συσχετίζεστε και τηρείτε το χρονοδιάγραμμα προληπτικών εξετάσεων στο γιατρό. Όλα αυτά αποτελούν σωστές κινήσεις για να διατηρήσετε υγιές το γεννητικό σας σύστημα αλλά η κίνηση- ματ είναι άλλη...

Τόσο οι όρχεις στους άνδρες, που η φύση προέβλεψε να βρίσκονται εκτός του σώματος για να έχουν πιο χαμηλή θερμοκρασία, όσο και ο κόλπος της γυναίκας μέσα στον οποίο πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μικροοργανισμών που ονομάζουμε φυσικό μικροβίωμα του κόλπου, χρειάζονται να παραμένουν στεγνά, καλά αερισμένα και απαλλαγμένα από στενά και συνθετικά ρούχα ώστε να "αναπνέουν"...

Η υγρασία, ο ιδρώτας, οι συνεχείς συμπιέσεις από στενά εσώρουχα, τα βρεγμένα μαγιό που στεγνώνουν επάνω μας και τα εφαρμοστά παντελόνια κάνουν πολλαπλά κακό στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών καθόλη τη διάρκεια του έτους, αλλά κυρίως το καλοκαίρι οπότε η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι πιο υψηλή.

Οι ειδικοί συστήνουν να επιλέγουμε το καλοκαίρι ρούχα λινά ή 100% βαμβακερά σε άνετες γραμμές και τα εσώρουχά μάς να είναι πάντα 100% βαμβακερά και να τα βγάζουμε ή να τα αλλάζουμε όταν επιστρέφουμε στο σπίτι ιδρωμένοι.

Μέσα στο σπίτι, βαμβακερά και φαρδιά φορέματα για τις γυναίκες και φαρδιά μακό σορτσ για τους άνδρες είναι η καλύτερη επιλογή για να αποφύγουμε μύκητες και άλλους μικροοργανισμούς. Όσο για τα μαγιό, πρέπει να τα αλλάζουμε μόλις βγούμε από τη θάλασσα ή την πισίνα εκτός κι αν μένουμε κάτω από τον καυτό ήλιο και στεγνώνουν γρήγορα.


Σχετικά Άρθρα