ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξουαλική παρενόχληση: Συμβαίνει και στα καλύτερα... μαγαζιά

19 Ιουλίου 2023, 18:00

images

Συγγνώμη ζήτησε χθες ο επικεφαλής της αλυσίδας McDonald's στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ του BBC, με καταγγελίες για κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης, ρατσισμού και εκφοβισμού με στόχο το προσωπικό της εταιρείας.

Όπως φαίνεται, περισσότεροι από 100 πρώην και νυν υπάλληλοι στην εταιρεία, έχουν αποκαλύψει αντίστοιχα προβλήματα και προχώρησαν σε καταγγελίες, σύμφωνα με το BBC που ξεκίνησε την έρευνα αυτή τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Οι υπάλληλοι - κάποιες φορές μόλις 17 ετών - δέχονταν θωπείες χωρίς τη συναίνεσή τους και σχεδόν καθημερινά σεξουαλική παρενόχληση», αναφέρεται στην ιστοσελίδα το βρετανικού ΜΜΕ που επικαλείται μαρτυρίες μελών του προσωπικού.

«Και οι 177.000 υπάλληλοι στα McDonald's του Ηνωμένου Βασιλείου δικαιούνται να εργάζονται σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον με σεβασμό και συμπερίληψη. Υπάρχουν σαφώς περιπτώσεις όπου υπήρξαμε ανεπαρκείς και γι' αυτές ζητούμε ταπεινά συγγνώμη», δήλωσε ο Άλαστερ Μακρόου στο BBC, απαντώντας στις σχετικές κατηγορίες.

Μάλιστα πρόσθεσε, «όλες οι αποδεδειγμένες παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας θα αντιμετωπιστούν με τα αυστηρότερα μέτρα που μπορούμε νομικώς να επιβάλουμε, μέχρι και με απολύσεις».

Σχετικά Άρθρα