ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξουαλική ανανέωση πριν από το νέο έτος

20 Δεκεμβρίου 2019, 18:05

images

Η ανανέωση είναι μέρος της εξέλιξης και από αυτήν την πραγματικότητα δεν εξαιρείται η σεξουαλική ζωή. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η ρουτίνα σκοτώνει κάθε διάθεση για σεξ και μας βάζει σε πορεία απομάκρυνσης. Αλλά το ίδιο απογοητευτική είναι η σεξουαλική μας ζωή κι όταν δεν υπάρχει οικειότητα.

Καταρχάς, αν έχουμε ξεπεράσει τα 30 και δεν έχουμε μια σχέση μόνιμη, ας βάλουμε στόχο να την αποκτήσουμε μέσα στο 2020. Οι σεξολόγοι συμφωνούν μεταξύ τους ότι το καλύτερο σεξ γίνεται μέσα σε μια σχέση όπου υπάρχει οικειότητα. Ειδικά δε όσο μεγαλώνουμε, η ανάγκη για μια αγκαλιά που ξέρει τι ...θέλουμε, γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε για να ανανεώσουμε την σεξουαλική μας ζωή το 2020 είναι να ανανεωθούμε οι ίδιοι. Να αδυνατίσουμε, να γυμναστούμε, να ντυθούμε ωραιότερα, να φτιάξουμε διαφορετικά τα μαλλιά μας, να συζητήσουμε με έναν ειδικό για τα ψυχολογικά μας προβλήματα. Όταν εμείς νιώθουμε και είμαστε καλύτερα, τότε και η σεξουαλική μας ζωή γίνεται καλύτερη,

Για αυτούς που βρίσκονται σε πολύχρονη σχέση ή γάμο, η ανανέωση μπορεί να έρθει μέσα από ένα ταξίδι, μια εκδρομή, την απόφαση να μοιραστούμε με τον σύντροφο μια περιπέτεια που δεν έχουμε δοκιμάσει ξανά, όπως είναι ένα σπορ στη φύση ή το ελεύθερο κάμπινγκ. Μια μικρή "τρέλα" για δύο, μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά.

Για όλους εξάλλου, η ανανέωση της σεξουαλικής ζωής περιλαμβάνει και την αποκάλυψη των φαντασιώσεών μας στο σύντροφο. Άλλωστε ποιος ο λόγος να έχουμε φαντασιώσεις και να μην τις βάζουμε ποτέ σε εφαρμογή;

ΠΗΓΗ

American College of Sexologists

Σχετικά Άρθρα