ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξουαλικές σχέσεις στη τρίτη ηλικία

04 Ιουλίου 2022, 18:00

images

Όταν κάποιος είναι 20 ετών, οι 70χρονοι φαντάζουν άνθρωποι "παροπλισμένοι". Καθώς ωστόσο οι δεκαετίες διαδέχονται η μία την άλλη, όλοι διαπιστώνουμε ότι η μέση και τρίτη ηλικία είναι περίοδοι παραγωγικές της ζωής κατά τις οποίες έχουμε το δικαίωμα να χαιρόμαστε, να διασκεδάζουμε και γιατί όχι; Να ερωτευόμαστε και να κάνουμε σεξ!

Αν ο άνδρας μετά τα 65 έτη δεν έχει σοβαρό πρόβλημα με τον προστάτη του ή κάποιο χρόνιο πρόβλημα υγείας, όπως είναι ο αρρύθμιστος διαβήτης και η καρδιακή ανεπάρκεια, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό να έχει στύση αρκετές φορές μέσα στο μήνα και να μπορεί να έρθει σε σεξουαλική επαφή.

Ομοίως, όταν η γυναίκα στην εμμηνόπαυση δεν εγκαταλείπει το στόχο για μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή και φυσικά δεν έχει αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα υγείας με αυτά που αναφέραμε για τον άνδρας, τότε είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενα να κάνει σεξ μέχρι τα βαθιά γηρατειά της και να έρχεται μάλιστα σε οργασμό.

Τίποτα το επιστημονικά περίεργο λοιπόν αν ένα ζευγάρι στα 70 και στα 80 του χρόνια έχει σεξουαλική ζωή με απολύτως επιτυχημένες επαφές παραπάνω από 1 φορά το μήνα. 

Αντιθέτως, η αδυναμία επίτευξης μίας καλής επαφής το μήνα από τα 60 κιόλας έτη, θα πρέπει να οδηγεί τον άνδρα στον παθολόγο για ένα καλό τσεκ απ καθώς σε πολλές περιπτώσεις υποβόσκει πρόβλημα με σακχαρώδη διαβήτη που -ως γνωστό- πλήττει μακροπρόθεσμα τα αγγεία όλου του σώματος!

Σχετικά Άρθρα