ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ χωρίς προφύλαξη; Ξανασκεφτείτε το!

24 Ιουλίου 2020, 18:00

images

Στις διακοπές οι περισσότεροι νέοι παίρνουν σημαντικά ρίσκα στις προσωπικές τους σχέσεις θεωρώντας ότι "το κακό" δεν θα τύχει σε αυτούς... Αλλά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και οι ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες είναι το ίδιο πιθανά για όλους!

Τα νεαρά αγόρια συνήθως, αλλά και αρκετά κορίτσια, έχουν την τάση να χαλαρώνουν...επικίνδυνα στις καλοκαιρινές διακοπές τους βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ψυχική τους ηρεμία. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, με πιο συχνά τα χλαμύδα, την ηπατίτιδα και τον HPV (κονδυλώματα), είναι όμως το ίδιο επικίνδυνα για όλους μας και μπορεί να μας τα μεταδώσει ακόμα και το πιο "αθώο" ερωτικό ταίρι που δεν γνωρίζει ότι είναι φορέας ή το γνωρίζει και το κρύβει!

Το προφυλακτικό σε όλων των τύπων τις σεξουαλικές επαφές και μάλιστα από την αρχή ως το τέλος της πράξης είναι απολύτως απαραίτητο αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι χαρήκαμε την διαδικασία χωρίς δυσάρεστα επακόλουθα...

Χρήσιμο είναι επίσης να γνωρίζουν οι νέοι άνθρωποι ότι όταν κολλάμε ένα τέτοιο νόσημα, δεν έχουμε για αρκετό καιρό κανένα σύμπτωμα ενώ εν τω μεταξύ το μεταδίδουμε σε άλλους. 

Ας χαρούμε λοιπόν τις διακοπές παίρνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις και γυρίζοντας πίσω χωρίς να φέρνουμε μαζί μας στο σπίτι προβλήματα και άγχη!

Σχετικά Άρθρα