ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ χωρίς καμία αναστολή: Πρέπει να είμαστε "ανοιχτοί" σε όλα;

07 Ιουλίου 2022, 18:00

images

Αρκετοί είναι οι νέοι άνθρωποι που δεν διστάζουν να πειραματιστούν στο σεξ με άλλοτε το αποτέλεσμα να είναι ευχάριστο και άλλοτε εντελώς δυσάρεστο...

Όπως υποστηρίζουν οι σεξολόγοι, το σεξ για να είναι ευχάριστο πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από το στοιχείο της προσωπικής επιλογής. Πρέπει δηλαδή το άτομο να έχει τη γνώση, την ωριμότητα και την ικανότητα να επιλέξει με ποιον θα συνευρεθεί, τι είδους σεξ θα κάνει και τι συνθήκες θα επικρατούν κατά την επαφή.

Το σεξ σε δημόσιο χώρο, το σεξ με περισσότερους από δύο, το σεξ που προκαλεί πόνο ή τραυματισμό, και γενικά το σεξ που περιλαμβάνει συνθήκες ασυνήθιστες για το μέσο άνθρωπο είναι αποδεκτά αν το άτομο συνειδητά τα έχει επιλέξει. Αντιθέτως, αν τα πράγματα αυτά του επιβλήθηκαν ευθέως ή αφού τον παραπλανήσουν ή -ακόμα χειρότερα- με τη βία, τότε δεν είναι αποδεκτά και πρέπει το άτομο να προστατεύει τον άτομό του.

Γενικά το σεξ πρέπει να είναι συναινετικό και να οδηγεί σε ευτυχία και ικανοποίηση τον κάθε εμπλεκόμενο. Οτιδήποτε άλλο πρέπει να απορρίπτεται και να προστατεύουμε τον εαυτό μας στο εξής από αυτό!

Σχετικά Άρθρα