ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ χωρίς ικανοποίηση: Τι μπορεί να φταίει...

06 Μαΐου 2022, 18:00

images

Οι γυναίκες δεν φτάνουν σε οργασμό αν δεν χαλαρώσουν ψυχολογικά κι όταν βρίσκονται σε εμμηνόπαυση για ορμονικούς λόγους. Οι δε άνδρες οδηγούνται μεν σε εκσπερμάτιση αλλά δεν νιώθουν πάντα το ίδιο ικανοποιημένοι ενώ μεγαλώνοντας αντιμετωπίζουν κι αυτοί προβλήματα στύσης και άλλες δυσκολίες... Το πρόβλημα είναι λοιπόν πολυπαραγοντικό.

Οι ειδικοί χωρίζουν τα προβλήματα σεξουαλικής ικανοποίησης σε αυτά που αφορούν τους νέους, δηλαδή σε γενικές γραμμές τα άτομα κάτω των 50 ετών, και σε προβλήματα που προκύπτουν στη μέση και τρίτη ηλικία.

Τα δεύτερα είναι πιο ξεκάθαρα. Η εμμηνόπαυση στις γυναίκες και τα προβλήματα με τον προστάτη αδένα στους άνδρες προκαλούν το 80% των προβλημάτων, Η όποια ανακούφιση και βελτίωση λοιπόν σε αυτούς, προκύπτει από τη συμβουλή ουρολόγου και γυναικολόγου που έχουν σήμερα να προτείνουν φαρμακευτικές και άλλες λύσεις...

Στα προβλήματα σε νεότερους όμως, η κατάσταση περιπλέκεται και συνήθως εμπεριέχει κακή ψυχολογία και προβλήματα σχέσης σε ποσοστό που ξεπερνά το 50%. Σε αυτούς είναι που η επίσκεψη σε ειδικό στα θέματα αυτά ψυχολόγο ή σεξολόγο μπορεί να βοηθήσει περισσότερο. 

Θέματα κακής επικοινωνίας στο ζευγάρι, χαμηλής αυτοεκτίμησης και κακής εικόνας σώματος, ρουτίνας μέσα στο γάμο, μη φροντίδα του ενός συντρόφου για τον άλλο και η κατάθλιψη, είναι συνήθως αυτά που ευθύνονται για το πρόβλημα. Αλλά αν δεν τα επικοινωνήσει κάποιος στο σύντροφό του και -αν χρειαστεί- και σε κάποιο ειδικό- δεν θα λυθούν ποτέ...


Σχετικά Άρθρα