ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ χωρίς δεσμεύσεις αλλά με ευγένεια και ενσυναίσθηση

12 Μαΐου 2022, 18:00

images

Καθόλου σπάνιο δεν είναι το φαινόμενο να πλησιάζει κάποιος μία κοπέλα με ενθουσιασμό και δηλώσεις του τύπου "έχω καιρό να νιώσω έτσι" ή "είσαι μοναδική" και μετά από δύο ή τρία ραντεβού που περιλαμβάνουν σεξουαλική επαφή, κυριολεκτικά να εξαφανίζεται! Δηλαδή να μην απαντά στα τηλεφωνήματα, να μην εμφανίζεται στις παρέες, να κάνει ότι δεν την είδε σε τυχαία συνάντηση... Δεν είναι απαραίτητο όλοι να ταιριάζουν με όλους, ούτε τα λίγα ραντεβού αποτελούν κάποια υπόσχεση ισόβιας δέσμευσης. Αλλά στους ανθρώπους γενικά είναι προτιμότερο να φερόμαστε με ευγένεια και ενσυναίσθηση. Να τους φερόμαστε όπως θα θέλαμε να μάς φερθούν αν ήμασταν εμείς στη θέση τους!

Όλοι βρίσκονται κάποια στιγμή στη δύσκολη θέση να πρέπει να ενημερώσουν ένα πρόσωπο ότι δεν θέλουν πια να το συναντούν... Είτε επειδή δεν υπάρχει χημεία, είτε επειδή δεν τους αρέσει αρκετά, είτε απλά επειδή δεν συνηθίζουν να κάνουν σχέσεις διαρκείας, θέλουν να σταματήσουν την οποιαδήποτε επαφή. Κανένα πρόβλημα μέχρι εδώ! Αρκεί να σηκώσουν το τηλέφωνο και να ενημερώσουν το άλλο πρόσωπο ότι δεν θέλουν να συνεχιστεί η σχέση. Όποια κι αν είναι η αντίδραση, πάντως θα έχουν δώσει με ευθύτητα και σεβασμό στην προσωπικότητά του άλλου, την ευκαιρία να γνωρίσει την αλήθεια και να προσαρμοστεί σε αυτήν χωρίς καθυστερήσεις.

Το να λες όμως ότι "θα σε πάρω τηλέφωνο αύριο" και να μην παίρνεις ποτέ, ούτε να απαντάς στις κλήσεις σαν να σου συνέβη κάτι δραματικό, δείχνει έλλειψη ωριμότητας, κακή ανατροφή και δειλία. Είναι δε μια συμπεριφορά πιο συχνή στους άνδρες αλλά την υιοθετούν και κάποιες γυναίκες. Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να δώσουν εξηγήσεις στον εαυτό τους γιατί φοβούνται τόσο να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Το πρόβλημα είναι βαθύτερο και δεν αφορά βέβαια μόνο τη σεξουαλική τους ζωή αλλά τη συμπεριφορά και τις επιλογές τους γενικά.

Μια συμβουλή προς τα "θύματα" τέτοιων συμπεριφορών είναι να κάνουν delete σε τέτοια άτομα και να νιώσουν πολύ τυχερά που η κατάσταση ξεκαθάρισε από νωρίς, καθώς θα βρίσκονταν "δεσμευμένοι" με ένα πρόσωπο χωρίς ευαισθησίες και τρόπους, που θα τους ταλαιπωρούσε τα επόμενα χρόνια!

Σχετικά Άρθρα