ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ στον άνδρα: Προσοχή στη καλή ενυδάτωση και το σάκχαρο

08 September 2021, 18:00

images

Είναι γνωστό ότι αρκετοί άνδρες παγκοσμίως μαθαίνουν ότι έχουν υψηλές τιμές σακχάρου στο αίμα όταν πηγαίνουν στον ουρολόγο να παραπονεθούν για την κακή τους στύση. Το σάκχαρο δρα επί σειρά ετών ύπουλα καταστρέφοντας τα αγγεία χωρίς να δίνει συμπτώματα...

Είναι σημαντικό λοιπόν για τον άνδρα να εξετάζει από τη νεαρή του ηλικία σε τακτά διαστήματα το σάκχαρό στο αίμα του όπως άλλωστε και την χοληστερίνη του. Οι δείκτες αυτοί δεν θα τον διατηρήσουν μόνο υγιή καθώς τα χρόνια θα περνούν, αλλά θα του χαρίσουν και περισσότερα χρόνια υγιούς σεξουαλικής ζωής.

Προς την ίδια κατεύθυνση συντελεί άλλωστε και η κατανάλωση νερού που όταν είναι επαρκής, οδηγεί στη διατήρηση καλής υγείας των αγγείων και κατά συνέπεια ωφελούν την στύση του άνδρα. Η σεξουαλική πράξη είναι σωματική άσκηση που μάς κάνει να ιδρώνουμε. Αν δεν έχουμε ενυδατωθεί πίνοντας νερό από πριν, μπορεί να νιώσουμε κόπωση. Εξάλλου, η ελλιπής ενυδάτωση ενδέχεται να προκαλέσει πτώση της αρτηριακής πίεσης και στυτική δυσλειτουργία. 

Ειδικά μάλιστα όταν ο άνδρας έχει καταναλώσει καφέ ή ροφήματα με καφεϊνη, πρέπει να πίνει οπωσδήποτε αρκετό νερό ώστε να αποφύγει την αφυδάτωση του οργανισμού ωφελώντας τα μέγιστα και την στύση του.

Σχετικά Άρθρα