ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ : Σημαντικό να στέλνουμε τα σωστά μηνύματα με την εμφάνισή μας

25 Νοεμβρίου 2019, 16:00

images

Άνδρες και γυναίκες κάνουμε αρκετές φορές το λάθος να ακολουθούμε μόδες και ξένα πρότυπα που δεν μας εκπροσωπούν, στέλνοντας άθελά μας λάθος μηνύματα για τις σεξουαλικές προτιμήσεις ή και αυτό που ζητάμε στην προσωπική μας ζωή.

Μια κοπέλα είναι άπειρη και άτολμη. Αλλά οι φίλες της την πείθουν να ντύνεται με σέξι ρούχα για να κερδίσει την προσοχή του αγοριού που της αρέσει. Κι ενώ εκείνος είχε αρχίσει να προσέχει το κορίτσι με την γοητευτική ατολμία, ξαφνικά έρχεται αντιμέτωπος με μια γυναίκα "ξένη" προς αυτόν. Την απορρίπτει και πάει παρακάτω έχοντας την απορία "τι έπαθε αυτή και μεταμορφώθηκε έτσι;"... 

Αυτό το παράδειγμα δεν παρουσιάζει ένα σπάνιο σενάριο. Λίγο ως πολύ αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα πολλών ανδρών και γυναικών που -για να πετύχουν στην προσωπική τους ζωή και στην αναζήτηση συντρόφου- αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα στυλ ξένο προς τον χαρακτήρα και το προφίλ τους. Το αποτέλεσμα είναι πάντα αρνητικό...

Η εμφάνιση παίζει ρόλο. Δεν μπορεί κάποιος να είναι σοβαρός και να παρουσιάζεται ντυμένος σαν να πηγαίνει σε αποκριάτικο πάρτι. Δεν μπορεί μία γυναίκα να αναζητεί σύντροφο να κάνει σχέση ζωής και να φοράει τα ρούχα μιας κυρίας που αναζητεί σεξ της μίας νύχτας.  

Το ντύσιμο, το χτένισμα, το μακιγιάζ στις γυναίκες, ο τρόπος που γελάμε, αυτά που λέμε, οι κινήσεις μας, οι επιλογές μας, όλα "φωνάζουν" ποιοι είμαστε και στέλνουν μηνύματα στους γύρω μας. Αν θέλουμε το Χ πράγμα, δεν μπορεί να συμπεριφερόμαστε σαν να θέλουμε το Ψ. Αυτό είναι εμφανές στις μέρες μας και στα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πολλοί και πολλές κάνουν το λάθος - ενώ σε γενικές γραμμές είναι σοβαροί άνθρωποι- να βάζουν φωτογραφίες με μαγιό, φωτογραφίες τολμηρές ή πολύ προσωπικές εκτιθέμενοι σε συναδέλφους και γνωστούς.

Ακόμα και σε επίπεδο αμιγώς σεξουαλικής συμπεριφοράς, όμως, πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Διότι αυτό που δείχνουμε ότι θέλουμε, αυτό τελικά και θα πάρουμε από τους άλλους. Κι ας μην παραπονούμαστε μετά ότι μας αδίκησαν ή μας παρεξήγησαν. Βασικό "μάθημα" στην ζωή είναι να στέλνουμε το σωστό "μήνυμα"!

ΠΗΓΗ

Sexology

Σχετικά Άρθρα