ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ μέσω ...οθονών και wifi

07 Δεκεμβρίου 2022, 18:00

images

Μελέτη που εκπόνησαν στην Ελβετία μεταξύ νεαρών ανδρών έδειξε ότι το 78,6% των ερωτηθέντων κάνει σεξ εξ αποστάσεως με τη βοήθεια κινητού και λάπτοπ τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα. 

Βασικό αντικείμενο της μελέτης αποτέλεσε το αποκαλούμενο κυβερνοσέξ (cybersex), σε 5.332 νεαρούς άνδρες που παρουσιάστηκαν στα κέντρα στρατολόγησης της Λωζάννης, του Windisch και του Mels. Η μέση ηλικία των νέων αυτών ήταν τα 25 έτη.

Στα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στο Journal of Behavioral Addictions, αναφέρεται ότι στα κέντρα στρατολόγησης ζήτησαν από τους νεαρούς να συμπληρώσουν τα ερωτηματολόγιά τους εκτός του στρατιωτικού πλαισίου και με προσοχή ώστε να εξασφαλίζεται η ανωνυμία. Συνολικά 5.516 άνδρες (ποσοστό ανταπόκρισης 73%) συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο, αλλά οι 184 ερωτηθέντες (3,3%) αρνήθηκαν.

Η ανάλυση των αποτελεσμάτων δείχνει ότι:

-Το cybersex επιλέγεται κυρίως από ανθρώπους υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου, πιθανώς επειδή οι συγκεκριμένοι έχουν περισσότερες τεχνολογικές γνώσεις τεχνολογίας.

-Είναι πιο δημοφιλές μεταξύ των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων, συγκριτικά με τους ετεροφυλόφιλους.

- Ενδιαφέρει περισσότερο εκείνους που δεν περιορίζονται μόνο σε ένα σεξουαλικό σύντροφο κάθε φορά. 

- Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας των ατόμων που αναζητούν την ευχαρίστηση μέσω διαδικτύου είναι ο ναρκισσισμός, αλλά και η επιδίωξη ερεθισμού μέσω μίας διαφορετικής προσέγγισης του σεξ.

-  Το προφίλ των συγκεκριμένων χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για όλα τα σεξουαλικά θέματα.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι χρειάζεται προσοχή καθώς η υπερβολική και ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικεύου σε μία τόσο προσωπική διαδικασία όπως είναι το σεξ, οδηγεί σε σοβαρά κοινωνικά, προσωπικά και εργασιακά προβλήματα. 


Σχετικά Άρθρα