ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ με συνάδελφο: Κάτι συνηθισμένο αλλά όχι πάντα ευοίωνο...

09 Απριλίου 2021, 18:00

images

Πόσοι γάμοι και σχέσεις δεν έχουν χαλάσει επειδή ο ένας εκ των δύο έκανε σχέση στο γραφείο με τον/την συνάδελφο; Πόσοι γιατροί δεν παντρεύτηκαν τη νοσηλεύτρια ή την συνειδικευόμενή τους γιατρό, διευθυντές τις γραμματείς τους, πιλότοι μία αεροσυνοδό με την οποία πέταγαν μαζί; Κι όταν πρόκειται για αδέσμευτους που βρήκαν τον σύντροφο της ζωής στον εργασιακό χώρο, κανένα πρόβλημα. Πολύ φυσιολογικό και αναμενόμενο, θα έλεγε κανείς! Αλλά όταν πρόκειται για παντρεμένους ή στα ...πρόθυρα του γάμου που "πετούν" στον κάλαθο των αχρήστων σχέσεις ζωής, τότε οι σεξολόγοι έχουν πολλά να πουν... 

Πρώτα από όλα όμως, λένε ότι στις μέρες μας πια -που οι σχέσεις και οι γνωριμίες δεν έχουν τον απαγορευτικό χαρακτήρα άλλων εποχών- είναι πολύ κλισέ και μονότονο να προσπαθεί κάποιος/α να βρει διέξοδο στην βαρεμάρα του, κάνοντας σχέσεις με συναδέλφους. Και αν σε αυτό συνδυάσουμε το γεγονός ότι όλοι οι γάμοι κάποια στιγμή περνούν στιγμές έντασης ή και αδιαφορίας, τότε καταλαβαίνουμε ότι απλά πρόκειται περί παγίδας.

Έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Λος Άνζτελες μεταξύ 32.000 εργαζομένων έδειξε ότι οι μισές γυναίκες και το 20% των ανδρών είχαν στην ζωή τους τουλάχιστον μία σχέση με ανώτερό τους στην δουλειά. Όταν προσπάθησαν να εξηγήσουν το γεγονός η πρώτη απάντηση που έδωσαν ήταν ότι η έλξη προήλθε από τα κοινά ενδιαφέροντα. Όταν επιχειρήθηκε ανάλυση των "κοινών ενδιαφερόντων", στις περισσότερες περιπτώσεις αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχαν και ότι το μόνο κοινό ήταν ότι εργάζονταν πολλές ώρες μαζί. Εξ ού και οι περισσότερες από αυτές τις σχέσεις δεν οδήγησαν σε μακροχρόνιο δεσμό. Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας ήταν ότι πιο "σοβαρές" σχέσεις με συναδέλφους κάνουν οι νεότεροι. Δηλαδή οι μεταξύ 25-35 ετών κάνουν σεξ ή συνάπτουν δεσμό στο γραφείο με κάποιον-α που πραγματικά ταιριάζουν και περνούν καλά και όχι με όποιον/α είναι διαθέσιμος/η για σεξ. Αντίθετα, οι άνω των 40, άνδρες και γυναίκες αλλά με μια σαφή αριθμητική υπεροχή των ανδρών, κάνουν σεξ με όποιον βρεθεί να θέλει το ίδιο πράγμα χωρίς να έχουν κατά νου να το προχωρήσουν...

Υπάρχουν, καταλήγουν οι ειδικοί, κάποια σημεία που αξίζει να λαμβάνουμε υπόψη πριν κάνουμε σχέση με συνάδελφο:

Δεσμευμένοι ή αδέσμευτοι, όταν κάνουμε περιστασιακό σεξ ή συνάπτουμε σχέση στον ίδιο εργασιακό χώρο, κινδυνεύουμε από τα εξής δύο σημαντικά. Πρώτον να μην πάει καλά το εγχείρημα και μετά να πρέπει να εργαζόμαστε με κάποιον που έχουμε μαλώσει και γνωρίζει τα πολύ προσωπικά μας επί χρόνια συνεχώς μαζί! Και δεύτερον, να βρεθούμε εκτεθειμένοι σε κουτσομπολιά και σχόλια σε ένα χώρο που δεν είναι διόλου κατάλληλος για αυτό.

Πριν λοιπόν πάρουμε την απόφαση να κάνουμε κάποιου είδους σχέση με συνάδελφο πρέπει να έχουμε ξεκαθαρίσει μέσα μας ότι δεν μας επηρεάζουν τα δύο παραπάνω. Επίσης πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι το άτομο αυτό μας εξάπτει πραγματικά, μας αρέσει ή το έχουμε ερωτευτεί. Διότι όπως μας λένε σεξολόγοι, πολλές φορές δεν υπάρχει καν κάτι από τα προηγούμενα. Στους άνδρες ειδικά ισχύει ότι "αφού είναι διαθέσιμη, θα πάω". 

Ανεξαρτήτως ότι δεν του αρέσει πολύ, ότι βάζει σε κίνδυνο άλλη σχέση του αλλά και ότι παίρνει τα ρίσκα του για σχόλια στον εργασιακό χώρο.


Σχετικά Άρθρα