ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ και σχέσεις: Η επιρροή της τεχνολογίας

23 Οκτωβρίου 2023, 18:00

images

Αν νομίζετε ότι τα κινητά τηλέφωνα έχουν επηρεάσει μόνο τους εφήβους που αντί να παίζουν και να συζητούν, "σερφάρουν", κάνετε λάθος! Η ίδια κακή επιρροή αφορά και σε μεγαλύτερους ανθρώπους που αντί να εκμεταλλευτούν τις λίγες ώρες που βρίσκονται μόνοι με το σύντροφό τους, περνούν τον περισσότερο χρόνο ..."αγκαλιά" με το κινητό τους!

Η μία μελέτη μετά την άλλη επιβεβαιώνει ότι η πολύωρη χρήση των ηλεκτρικών μέσων δικτύωσης, συντελεί στην κοινωνική αποξένωση και από αυτό δεν εξαιρούνται οι ερωτικές σχέσεις και οι γάμοι. Μάλιστα, το φαινόμενο περιέργως αφορά ζευγάρια που έχουν ξεπεράσει ακόμα και τα 60 έτη καθώς αποτελεί τον τρόπο τους να νιώσουν ενταγμένοι στο κοινωνικό γίγνεσθαι, να μάθουν εύκολα τις ειδήσεις της ημέρας, να παίξουν παιχνίδια, να ανταλλάξουν μηνύματα με φίλους, γνωστούς και ...άγνωστους αλλά και να περάσουν την ώρα τους παρακολουθώντας ψυχαγωγικά βιντεάκια.

Το αποτέλεσμα, ανεξαρτήτως της ηλικίας, είναι ίδιο: Απομάκρυνση, αποξένωση, απώλεια ψυχολογικής και σωματικής επαφής.

"Αν θέλετε να βελτιωθεί η ερωτική σας ζωή, βγάλτε αυστηρά από την κρεβατοκάμαρα όλες τις οθόνες. Από την τηλεόραση ως το κινητό σας", λένε οι ειδικοί. Αλλά ελάχιστοι εξ ημών τους ακούμε με αποτέλεσμα την όλο και μεγαλύτερη εξάρτησή μας από το διαδίκτυο και όλο μικρότερη σχέση με τον εαυτό μας και το σύντροφό μας!

Σχετικά Άρθρα