ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ και πόνος στις αρθρώσεις

27 Ιουνίου 2022, 18:00

images

Όσοι υποφέρουν από πόνους στις αρθρώσεις, τα οστά και τη σπονδυλική στήλη έχουν δυσκολία στο να κάνουν σεξ καθώς η οποιαδήποτε απερίσκεπτη κίνηση μπορεί να τούς προκαλέσει αφόρητο πόνο ή και να τούς αφήσει μερικές ημέρες στο κρεβάτι... Παρόλα αυτά, οι ορθοπεδικοί χειρουργοί είναι κάθετοι: Το ικανοποιητικό σεξ, αυτό που καταλήγει σε οργασμό, μπορεί να βοηθήσει αρκετά στην αντιμετώπιση του πόνου...

Είτε πρέπει να βρουν πρώτα την κατάλληλη στάση, είτε να προετοιμαστούν με ένα χαλαρωτικό ντουζ και μασάζ, είτε ανακαλύπτοντας το δικό τους, προσωπικό τρόπο να κάνουν έρωτα χωρίς να πονούν, οι ασθενείς με αρθρίτιδα και άλλα προβλήματα των οστών και των αρθρώσεων, έχουν πολλά να ωφεληθούν από τη σεξουαλική επαφή.

Είναι γνωστή άλλωστε η ευεργετική δράση του ορμονικού συστήματος στην αντίληψη του πόνου από τον εγκέφαλο. Οι νευροχημικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα ακόμα και με το χάδι πάνω στο δέρμα μας, δημιουργούν τις συνθήκες για να μειωθούν τα αρνητικά και να αυξηθούν τα θετικά αισθήματα και η αντίληψη του πόνου.

Όποια κι αν είναι λοιπόν η ηλικία σας, όσο κι αν πονάτε (εξαιρουμένων ανθρώπων με απειλητικά για τη ζωή νοσήματα που έχουν άλλες προτεραιότητες), εφόσον έχετε διαθέσιμο σύντροφο, προσπαθήστε να κάνετε έρωτα και επωφεληθείτε της καταπραϋντικής του δράσης.

Σχετικά Άρθρα