ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ και καρδιοπαθείς το καλοκαίρι

26 Ιουλίου 2022, 18:00

images

Πρώτα απ' όλα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε "καρδιοπαθείς". Άλλο είναι αν κάποιος έχει πάθει έμφραγμα ή πάσχει από καρδιακή ανεπάρκεια κι άλλο είναι αν έπαθε κάποια στιγμή μία κολπική μαρμαρυγή και λαμβάνει αντιπηκτικά. Ομοίως, άλλο είναι αν κάποιος είναι νέος, μη καπνιστής και με κανονικό σωματικό βάρος και άλλο είναι αν μιλάμε για κάποιον ηλικιωμένο, καπνιστή και παχύσαρκο.

Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάθε άνδρας και κάθε γυναίκα που έχει ένα οποιοδήποτε πρόβλημα στην καρδιά του/της, είναι να ζητήσει από το θεράποντα καρδιολόγο να του/της εξηγήσει τι πρέπει να προσέχει και τι μπορεί να κάνει χωρίς φόβο...

Αν ο καρδιολόγος κρίνει ότι μπορεί ελεύθερα να κάνει σεξ, τότε αυτό να κάνει. Αν πάλι του πει να δείχνει προσοχή, ας δούμε τι πρέπει να προσέχει το καλοκαίρι:

Πρώτα απ' όλα πρέπει να λαμβάνει τα φάρμακά του όπως ακριβώς του έχει συστήσει ο ειδικός γιατρός.

Δεύτερον πρέπει να φροντίζει ώστε να μην πηγαίνει στο κρεβάτι με γεμάτο στομάχι ή έχοντας πιει υπερβολικά πολύ αλκοόλ.

Τρίτον πρέπει να κάνει σεξ μόνο σε κλιματιζόμενο χώρο και μάλιστα αρκετά δροσερό.

Τέταρτον είναι φρόνιμο να μην είναι υπερβολικά ενεργητικός/ή και να προσέχει ώστε να μην "αναστατώνεται" πολύ, καθημερινά και περισσότερο από μία φορά.

Τέλος, όσοι άνδρες με κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα παίρνουν φάρμακα για τη στυτική δυσλειτουργία, θα πρέπει να προσέχουν διότι αυτά προκαλούν πτώση της αρτηριακής πίεσης που μπορεί να είναι εντονότερη λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο περιβάλλον.

Σχετικά Άρθρα