ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ και καλοκαιρινές διακοπές: Τρεις μύθοι καταρρίπτονται

16 Αυγούστου 2022, 18:00

images

Το καλοκαίρι συνδέεται στις χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου με το μπάνιο στη θάλασσα, τις διακοπές από την εργασία, τη χαλάρωση, τις υψηλές θερμοκρασίες και τον ερωτισμό... Αλλά αυτό το τελευταίο ενδύεται πολλές φορές το μανδύα της υπερβολής... Ας δούμε ποιοι είναι οι τρεις μύθοι για το σεξ και τις σχέσεις κατά τους καλοκαιρινούς μήνες:

Μύθος 1: Οι γνωριμίες που κάνουμε στις καλοκαιρινές διακοπές δεν διαρκούν το χειμώνα.

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε σε πιο χαλαρή διάθεση αλλά το κατά πόσο μία σχέση έχει προοπτικές εξαρτάται από εμάς κι όχι την εποχή! Αν εμείς αντιμετωπίζουμε τις σχέσεις μας με σοβαρότητα τηρώντας κριτήρια και προδιαγραφές, τότε και μία σχέση του καλοκαιριού μπορεί να εξελιχθεί σε μια σχέση ζωής!

Μύθος 2: Οι δεσμευμένοι κάνουν περισσότερο σεξ στις διακοπές.

Είναι εξαιρετικά υποκειμενικό και εξαρτάται από πολλούς άλλους παράγοντες αν θα κάνουμε περισσότερο ή λιγότερο σεξ στις διακοπές. Αν -για παράδειγμα- ένα ζευγάρι πάει διακοπές με μικρά παιδιά που τα κοιμίζει στο ίδιο δωμάτιο, τότε το σεξ μπορεί να είναι και ανύπαρκτο. Επίσης, όταν ένα ζευγάρι έχει ικανοποιητική σεξουαλική ζωή όλο το χρόνο και πάει διακοπές για να ξεκουραστεί, μπορεί να μην θέλει να κάνει πιο συχνά σεξ από το συνηθισμένο.

Μύθος 3: Τα ζευγάρια που δεν ζουν μαζί έχουν την ευκαιρία στις διακοπές να έρθουν πιο κοντά.

Αν το ζευγάρι ταιριάζει, τότε όντως στις διακοπές με τη συμβίωση και τη χαλάρωση, έρχεται πιο κοντά. Αν όμως έχει διαφορές και διαφωνίες, τότε η συμβίωση είναι η ευκαιρία για να βγουν όλα τα κακά στην επιφάνεια και να επιστρέψουν στα σπίτια τους ...χωρισμένοι!


Σχετικά Άρθρα