ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ και κακή διατροφή: Πόσο αλληλένδετα είναι;

08 Ιουλίου 2022, 18:00

images

Ας δούμε τι γίνεται όταν τρώμε λίγο, υπερβολικά πολύ, άστατα ή με κακής ποιότητας λίπη και σάκχαρα... Ο οργανισμός μας "παλεύει" να μάς διατηρήσει υγιείς και ενεργητικούς με την ινσουλίνη να κάνει "σκαμπανεβάσματα", τα λιπίδια στο αίμα να είναι υπερβολικά πολλά πλήττοντας τα αγγεία, το ορμονικό μας σύστημα να βρίσκεται σε ανισορροπία διογκώνοντας τα όποια συναισθήματα και δημιουργώντας τις συνθήκες για υποτονικότητα ή διέγερση... 

Η κακή διατροφή είναι ο χειρότερος εχθρός της καλής διάθεσης και της σεξουαλικότητας. Οι άνθρωποι που υποσιτίζονται και οι άνθρωποι που τρώνε υπερβολικά μεγάλες ποσότητες κινδυνεύουν να βγάλουν το σεξ από τη ζωή τους και να είναι δυστυχισμένοι.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, όπως επισημαίνουν ειδικοί διατροφής, άτομα με πολύ χαμηλό ποσοστό λίπους στο σώμα, όπως συμβαίνει με επαγγελματίες αθλητές. Οι μεν γυναίκες χάνουν την έμμηνο ρύση τους επί μήνες, οι δε άνδρες έχουν άλλα προβλήματα υγείας ορμονικής και μεταβολικής φύσεως.

Ομοίως, τα άτομα με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) άνω του 30, δηλαδή τα άτομα με τουλάχιστον πρώτο βαθμό παχυσαρκίας, αντιμετωπίζουν προβλήματα χαμηλής λίμπιντο είτε από ορμονική διαταραχή, είτε από τη ντροπή που έχουν για το σώμα τους και την αδυναμία να συσχετιστούν με ερωτικούς συντρόφους.

Σχετικά Άρθρα