ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ και επαγγελματική ζωή: Κι όμως συνδέονται!

08 Ιουνίου 2020, 18:00

images

Ποιος θα το έλεγε ότι η εργασία που κάνουμε καθορίζει την επιθυμία, την διάθεση αλλά και την δυνατότητα για σεξ; Κι όμως, όπως έδειξε βρετανική έρευνα, ειδικά στους άνδρες το επάγγελμα παίζει σημαντικό ρόλο...

Η βρετανική εταιρεία ερωτικών παιχνιδιών Lelo ζήτησε από 2.000 άνδρες και γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο να απαντήσουν σε ερωτήματα για την σεξουαλική τους ζωή. Και τα αποτελέσματα εξέπληξαν τους πάντες καθώς οι αγρότες φάνηκε ότι ήταν οι πιο ενεργοί στο ...σπορ! Στις απαντήσεις που έδωσαν, οι περισσότεροι είπαν ότι θέλουν και μπορούν να κάνουν σεξ μία φορά καθημερινά! Μάλιστα την απάντηση αυτή έδωσε το 33% ενώ και το υπόλοιπο 67% είπε ότι κάνει σεξ σχεδόν καθημερινά αλλά και ότι θεωρεί τον εαυτό του πολύ καλό εραστή! 

Η ειδική σεξολόγος Δρ Κέιτ Μόιλ, εξηγεί ότι ένας από τους πιθανούς λόγους που οι αγρότες κάνουν καθημερινά σεξ, είναι επειδή αναπνέουν καθαρό αέρα, έχουν λιγότερο στρες και γυμνάζονται από την φύση της εργασίας τους. 

«Το επίπεδο φυσικής δραστηριότητας σ΄έναν επαγγελματία , όπως είναι ο αγρότης, και όχι κάποιος που κινείται σε περιβάλλον γραφείου, μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα φυσικής αντοχής και ενέργειας», είπε συγκεκριμένα.

Μετά τους αγρότες, στη δεύτερη θέση έρχονται οι αρχιτέκτονες, με το 21% να δηλώνει ότι κάνει σεξ μία φορά την ημέρα. Την τρίτη θέση στη λίστα καταλαμβάνουν οι κομμωτές με ποσοστό 17%. 

Και τελευταίοι ήρθαν στη συγκεκριμένη έρευνα οι δημοσιογράφοι που ενώ είναι γνωστοί για τα συνεχή φλερτ, φαίνεται ότι το καθημερινό στρες και οι πολλές ώρες εργασίας δεν τους αφήνουν μυαλό για σεξ. 

Όπως είπε μάλιστα το 1/5 των δημοσιογράφων που ρωτήθηκαν, κάνει σεξ μόνο μία φορά το μήνα. Αντίστοιχο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν και οι δικηγόροι, με το 27% να έχει παραδεχτεί ότι είτε δεν μπορούν να κάνουν σεξ είτε δεν μπορούν να χαλαρώσουν για να φτάσουν σε οργασμό. 

«Οι παράγοντες του τρόπου ζωής που μας επιβάλλει η εργασία μας, όπως η ευελιξία των ωρών εργασίας και το περιβάλλον, είναι επίσης πιθανό να έχουν αντίκτυπο στη ζωή μας και βεβαίως στη σεξουαλική μας ζωή», προσθέτει η ειδικός. 

Σχετικά Άρθρα