ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ και εαρινή κόπωση: Κι όμως υπάρχει!

11 Απριλίου 2022, 18:00

images

Λίγο πριν από το καλοκαίρι δεν είναι λίγοι αυτοί που παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης και κακής ψυχολογίας. Το γεγονός οφείλεται στο επικείμενο τέλος του χειμώνα, στην αναμονή της περιόδου ξεκούρασης κατά το καλοκαίρι και στα δύο τελευταία χρόνια πανδημίας!

Όπως εξηγούν οι ψυχολόγοι, η εαρινή κόπωση "χτυπάει" πιο συχνά ανθρώπους μέσης ηλικίας που κατά τεκμήριο έχουν τις περισσότερες υποχρεώσεις και η καριέρα τους βρίσκεται στο απόγειο. Άνθρωποι 45- 55 ετών παρουσιάζουν δυσκολία στο να ξυπνήσουν το πρωί, δεν αποδίδουν τα μέγιστα στην εργασία τους, νιώθουν διάφορα συμπτώματα από το νευρικό σύστημα όπως τρέμουλο, ζαλάδες και ιλίγγους ενώ -όπως είναι αναμενόμενο- δεν θέλουν και δεν ...μπορούν να κάνουν σεξ.

Το θετικό είναι ότι έχουμε μπροστά μας τις ολιγοήμερες διακοπές της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης αλλά αυτό είναι σαν μια σταγόνα σε έναν... ωκεανό από κόπωση. Όπως σημειώνουν οι ειδικοί, η καλή διατροφή, τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής και εκδρομές στη φύση όποτε μπορούμε, είναι αυτά που μπορούμε να εφαρμόσουμε με την ελπίδα να νιώσουμε λίγο καλύτερα.

Αν αυτό δεν λειτουργήσει και εφόσον κάποιος νιώθει να επιδεινώνεται η κατάστασή του, καλό είναι να υποβληθεί σε προληπτικές βιοχημικές εξετάσεις ενώ χρήσιμο είναι να συμβουλευτεί και ψυχολόγο εφόσον έχει ξεσπάσματα με κλάματα, αϋπνίες και κρίσεις πανικού. 

Πάντως, στην περίπτωση της εαρινής κόπωσης, το σεξ είναι το τελευταίο που πρέπει να μάς απασχολεί καθώς αν βελτιωθεί η ψυχολογία και ξεκουραστούμε, θα επανέλθει στα επίπεδα που ήταν πριν.

Σχετικά Άρθρα