ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ και άγχος: Πάνε μαζί ή χώρια;

02 Νοεμβρίου 2022, 18:00

images

Οι μέρες της ζωής μας καθορίζονται από την ανεργία ή την εξαντλητική εργασία... Από την αγωνία για τα οικονομικά προβλήματα και τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία... Από τις εντάσεις, τον κακό ύπνο και τις ατέλειωτες υποχρεώσεις... Πώς να μην επηρεάζεται η σεξουαλική μας ζωή;

Η δυνατότητα του άνδρα να έχει ικανοποιητική στύση την ώρα που επιθυμεί σεξουαλική συνεύρεση, και η δυνατότητα της γυναίκας να χαλαρώσει την κατάλληλη στιγμή ώστε να ερεθιστεί επαρκώς και να μπορέσει να απολαύσει το σεξ, είναι άμεσα συνδεδεμένα με την ψυχική υγεία και ηρεμία.

Όταν έχουμε άγχος, οι ορμόνες μας διαταράσσονται και οι εγκεφαλικές μας λειτουργίες είναι σε ανισορροπία, λόγω της κορτιζόλης που υπερ- εκκρίνουμε τις στιγμές αυτές, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να λειτουργήσουμε σεξουαλικά.

Πρώτη κίνηση είναι να κάνουμε ένα χαλαρωτικό μπάνιο, αν μπορεί ο σύντροφος να μάς κάνει ένα σύντομο μασάζ, να πιούμε ένα ποτήρι κρασί και να κάτσουμε αγκαλιά για λίγη ώρα ακούγοντας χαλαρωτική μουσική.

Επίσης έχει μεγάλη σημασία να θέλουμε και οι δύο τα ίδια. Να έχει το ζευγάρι κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος και να προσπαθούν από κοινού για τη χαλάρωση και ερωτική διάθεση στο τέλος της ημέρας. Το άγχος καταρρακώνει και απελπίζει τους περισσότερους. Είναι λοιπόν ζωτικό να το καταλάβουμε και να ενεργοποιήσουμε "αντίμετρα" ώστε να σώσουμε την προσωπική μας ζωή.

Σχετικά Άρθρα