ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ για μένα, για σένα ή για εμάς;

07 September 2023, 18:00

images

Δείχνει ο τρόπος που κάνουμε σεξ το χαρακτήρα και την ψυχική μας κατάσταση; "Βέβαια και τα δείχνει" λένε οι ψυχολόγοι. Ο ισορροπημένος, υγιής ψυχικά και ερωτευμένος άνθρωπος, κάνει σεξ για να ικανοποιηθούν και οι δύο, χωρίς να αμελήσει ούτε τον εαυτό του, ούτε το άλλο πρόσωπο.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν οι νάρκισσοι που σκέφτονται μόνο τον εαυτό τους και οι θυματοποιημένοι, με μαζοχιστικές τάσεις και χαμηλή αυτοεκτίμηση που στόχο έχουν μόνο να δώσουν χαρά στον άλλο αλλά αμελούν και υποβιβάζουν τον εαυτό τους.

Είτε είμαστε υποτονικοί, είτε βίαιοι, είτε αδιάφοροι, είτε με δυσκολία στο να συσχετιστούμε, όλα αποκαλύπτονται στις ιδιαίτερες στιγμές μας.

Ένας σε γενικές γραμμές ισορροπημένος άνθρωπος, αντλεί ικανοποίηση από τον οργασμό του συντρόφου του. Ένας εγωκεντρικός νάρκισσος, δεν καταλαβαίνει καν γιατί να ασχοληθεί με τον οργασμό του άλλου εφόσον είναι 100% επικεντρωμένος στον εαυτό του.

Ομοίως, ένας χαμηλής αυτοεκτίμησης άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται διόλου για τον εαυτό του καθώς τον βάζει σε δεύτερη και ...τρίτη μοίρα και παίρνει χαρά μόνο έμμεσα από τη χαρά των άλλων!

Και τα δύο αυτά μοτίβα είναι προβληματικά και πρέπει να οδηγούν σε μία καλή συζήτηση των δύο συντρόφων όταν γίνουν αντιληπτά. Αν κι εφόσον διαπιστώσετε ότι η άλλη πλευρά κάνει άρνηση (δεν παραδέχεται αυτά που φαίνονται ξεκάθαρα) ή είναι διάφορη ή ακόμα επιθετική όταν ακούει να της περιγράφουν την προβληματική της σεξουαλική συμπεριφορά, καλύτερα είναι να φεύγετε. Κανείς δεν βελτιώθηκε ποτέ αν πρώτα δεν παραδεχτεί ότι υπάρχει κάτι για διόρθωση...

Σχετικά Άρθρα