ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σεξ για καλύτερη μνήμη; Κι όμως ισχύει!

09 Ιουνίου 2020, 18:00

images

Να θυμόμαστε να κάνουμε σεξ ή το σεξ να μας βοηθήσει να θυμόμαστε; Ιδού η απορία! Όπως έδειξε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Archives of Sexual Behaviour, οι γυναίκες που είναι σεξουαλικά δραστήριες, έχουν πιο γερή μνήμη.

Μάλιστα, οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες είχαν καλύτερες επιδόσεις στη βραχυπρόθεσμη μνήμη η οποία σχετίζεται με την προσωρινή αποθήκευση και επεξεργασία των πληροφοριών. Η δημοσίευση αυτή έγινε μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο πανεπιστήμιο McGill του Καναδά στην οποία συμμετείχαν 78 γυναίκες ηλικίας 18-29 ετών.

Οι συμμετέχουσες απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για την ερωτική τους ζωή, και στη συνέχεια υποβλήθηκαν σε πολλαπλά τεστ μνήμης, τα οποία αφορούν την απομνημόνευση και την ανάκληση προσώπων, πραγμάτων και λέξεων μέσα από εικόνες. 

Αυτό που αποδείχτηκε είναι ότι οι γυναίκες που έκαναν πιο συχνά σεξ είχαν καλύτερη μνήμη. Και οι επιστήμονες εξήγησαν το γεγονός ανακαλώντας από τα αρχεία παλαιότερη μελέτη που υποστηρίζει ότι το τακτικό σεξ διεγείρει τον ιππόκαμπο, δηλαδή το μέρος εκείνο του εγκεφάλου που συμμετέχει στη μεταφορά πληροφοριών από τη βραχυπρόθεσμη στη μακροπρόθεσμη μνήμη.

Μαρία Τσιλιμιγκάκη

Σχετικά Άρθρα