ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σε κάποιους αρέσει το σεξ πιο διασκεδαστικό

23 Νοεμβρίου 2020, 18:00

images

Κάποιοι δεν ενδιαφέρονται καθόλου για αυτό που ονομάζει ο περισσότερος κόσμος φυσιολογική σεξουαλική επαφή... Έχουν ανάγκη από κάτι επικίνδυνο, κάτι τολμηρό, κάτι επώδυνο, κάτι ασυνήθιστο που θα τους δημιουργήσει έξαψη και διάθεση για επαφή...

Πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Current Sexual Health Reports προσπαθεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί κάποιοι αρέσκονται στα σεξουαλικά βοηθήματα, στις περίεργες πρακτικές και σε επικίνδυνα παιχνίδια. 

Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς της έρευνας για τους ανθρώπους που έχουν τέτοιες ερωτικές προτιμήσεις «οι πρακτικές απόλαυσης ήταν ως επί το πλείστον εγκεκριμένες και αποδεκτές από τους συμμετέχοντες». Σε αυτές συμπεριλαμβάνονταν και τα αξεσουάρ που φαίνεται ότι χρησιμοποιούνται περισσότερο ή σχεδόν πάντα από το περισσότερο από το 90% του δείγματος. Σύμφωνα με τους ερευνητές οι συμμετέχοντες βίωσαν θετικά συναισθήματα, αίσθημα ελευθερίας, ευχαρίστησης ή/και απόλαυσης, αίσθηση περιπέτειας, ακόμη και χαλάρωση από το στρες.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα του αν η προτίμηση στο βρώμικο σεξ είναι κάτι που αναπτύσσεται σχετικά νωρίς στη ζωή και αποτελεί την έμφυτη έκφραση ενός σεξουαλικού προσανατολισμού ή πρόκειται απλά για μια απόλαυση ενηλίκων, οι γνώμες των ειδικών διίστανται αν και η έρευνα διαπίστωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που προτιμούν τις σαδομαζοχιστικές πρακτικές αναφέρουν ότι αυτού του τύπου τα σεξουαλικά ενδιαφέροντα αναπτύχθηκαν σχετικά νωρίς στη ζωή τους και σίγουρα πριν την ηλικία των 25 ετών. 

Μία μειονότητα εξ αυτών (7-12%) σύμφωνα με μελέτες αναφέρουν ότι τα ενδιαφέροντά τους αναπτύσσονται από την ηλικία της προεφηβείας (μεταξύ των ηλικιών 10-12 ετών), δηλαδή τότε που αρχίζουν να διαφαίνονται οι πτυχές του σεξουαλικού προσανατολισμού του ατόμου.

Πάντως ακόμη και αν οι ειδικοί δεν συμφωνήσουν ως προς το πότε ακριβώς γεννιούνται αυτές οι προτιμήσεις, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι αυτές οι σεξουαλικές συμπεριφορές δεν προσφέρουν μόνο σωματική απόλαυση στους συμμετέχοντες αλλά και διανοητικά οφέλη. Μάλιστα σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην Journal of Sexual Medicine διαπιστώθηκε ότι οι εμπλεκόμενοι σε τέτοιες πρακτικές ήταν λιγότερο νευρωτικοί, πιο εξωστρεφείς, πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, πιο ευσυνείδητοι και λιγότερο ευαίσθητοι στην απόρριψη.

Σχετικά Άρθρα