ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Σας είδε το παιδί να κάνετε σεξ; Μην απελπίζεστε...

13 Νοεμβρίου 2019, 15:10

images

Οι γονείς πολλές φορές νομίζουν ότι το παιδί κοιμάται αλλά δεν αυτό εμφανίζεται ξαφνικά στο υπνοδωμάτιό τους. Αν η πόρτα δεν είναι κλειδωμένη και η μαμά με τον μπαμπά βρίσκονται σε τρυφερές περιπτύξεις, τότε ο μικρός βλέπει αυτό που δεν έπρεπε να δει!

Πρώτα από όλα, οι ειδικοί λένε ότι κρατάμε την ψυχραιμία μας και πράττουμε ανάλογα με την ηλικία του παιδιού...

Αν πρόκειται για ένα νήπιο μέχρι 4 ετών, είναι πιθανό ότι δεν κατάλαβε καν τι είδε. Ηρεμούμε, του χαμογελούμε και του λέμε ότι παίζαμε ένα παιχνίδι. Η ανησυχία, οι φωνές, οι νευρικές κινήσεις αλλά και το μάλωμα του παιδιού δεν θα ωφελήσουν. Άλλωστε οι ενήλικες ευθύνονται για μια τέτοια κατάσταση καθώς πρέπει να κλειδώνουν την πόρτα πριν κάνουν σεξ εφόσον στο σπίτι υπάρχουν μικρά και μεγάλα παιδιά.

Αν πάλι πρόκειται για παιδί πρώτης σχολικής ηλικίας, κάτι ανάμεσα σε 5-6 με 10 ετών, είναι βέβαιο ότι κατάλαβε σε γενικές γραμμές τι γινόταν στο κρεβάτι. Τα παιδιά μαθαίνουν για το σεξ πολύ μικρά, ακόμα και πριν πάνε στην πρώτη τάξη του σχολείου και ως εκ τούτου είναι δύσκολο να τα ξεγελάσουμε. 

Τηρούμε και στην περίπτωση αυτή την ψυχραιμία μας και του ζητούμε να πάει να μας περιμένει στο δωμάτιό του για να μιλήσουμε... 

Ντυνόμαστε γρήγορα και οι δύο γονείς και πάμε μαζί να δώσουμε τις ...εξηγήσεις. Του λέμε ότι η μαμά και ο μπαμπάς αγαπιούνται και έχουν ανάγκη ο ένας του άλλου την αγκαλιά και τα φιλιά. Έτσι κάνουν τα αγαπημένα ζευγάρια. Και ότι επειδή αυτή είναι μια στιγμή πολύ προσωπική για το ζευγάρι, είναι καλό να χτυπάει την πόρτα πριν μπει στην κρεβατοκάμαρά μας. 

Μετά του ζητάμε να κοιμηθεί αν είναι νύχτα, ή να ετοιμαστεί αν είναι πρωί και αν έχει κάποιες απορίες θα τις συζητήσουμε άλλη ώρα. Του δίνουμε έτσι την δυνατότητα να επεξεργαστεί ό,τι είδε.

Αν τώρα το παιδί είναι ένας έφηβος, τότε η θέση μας είναι πιο εύκολη και πιο δύσκολη! Από την μία πλευρά δεν έχουμε να συζητήσουμε κάτι καθώς το παιδί γνωρίζει τα πάντα, κι από την άλλη ντρεπόμαστε πιο πολύ! Ψυχραιμία και στην περίπτωση αυτή. Ένα παιδί μεγάλο θα ανοίξει την πόρτα, θα δει, και θα την ξανακλείσει σοκαρισμένο. Δεν χρειάζεται να σηκωθούμε βιαστικά. 

Μετά από λίγη ώρα μπορεί να το προσεγγίσει ο γονιός του ίδιου φύλου και να το ρωτήσει απλά αν ήθελε κάτι... Και μετά, αν το παιδί δείξει τέτοια διάθεση, να συζητήσουν για αυτό που είδε. 

Ο γονιός οφείλει να πει την αλήθεια, να μην αρνηθεί ότι αυτό που είδε το παιδί ήταν σεξ των γονιών του, αλλά και να δείξει με το ύφος του ότι ούτε για γέλια είναι η κατάσταση, ούτε για μάλωμα. Το μόνο ίσως που μπορεί να ζητήσει από το παιδί είναι να χτυπάει την πόρτα πριν μπει και να να υποσχεθεί κι ο ίδιος ότι θα πράττει ανάλογα πριν μπει στο δωμάτιο του εφήβου. 

Καλύτερο ήταν να μην μπει το παιδί στο δωμάτιο μια τέτοια στιγμή, αλλά δεν είδε και κάτι που δεν γίνεται στους ανθρώπους... 

ΠΗΓΗ

American Psychology


Σχετικά Άρθρα