ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ρομαντισμός στην προσωπική ζωή: Τι είναι τελικά «ρομαντικό»

06 Δεκεμβρίου 2023, 18:00

images

Κάποιοι θεωρούν ρομαντική κίνηση την προσφορά λουλουδιών. Άλλοι το να περνά το ζευγάρι ήσυχα βράδια στο σπίτι με ένα μπουκάλι κρασί και απαλή μουσική. Ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι η υπέρτατη έκφραση ρομαντισμού είναι οι εκπλήξεις με ταξίδια, δώρα και εξόδους... Τι είναι τελικά ρομαντικό και τι όχι; 

Σε αυτήν την περίπτωση, όπως και σε όλα τα υπόλοιπα στη ζωή, ο παράγων "υποκειμενικότητα" παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Διότι υπάρχουν άνθρωποι που αν τους επιβάλλεις να κάθονται με τις ώρες αγκαλιά στον καναπέ και να ακούν τζαζ, θα νευριάσουν και θα βρίσκονται σε ένταση αντί σε χαλάρωση. Ειδικά σε αυτόν τον τύπο ανθρώπου, ρομαντικό είναι κάτι που τον φέρνει μεν κοντά με το αντικείμενο του πόθου του, αλλά εμπεριέχει την κίνηση, την εναλλαγή και τη διασκέδαση. Για παράδειγμα, θα το θεωρούσαν πολύ ρομαντικό αν τους "ξεσηκώνατε" μέσα στα μεσάνυχτα να πάτε μία εκδρομή για να δουν την ανατολή του ηλίου σε μία ωραία τοποθεσία.

Στον αντίποδα, υπάρχει άλλος τύπος ανθρώπου που για να νιώσει ρομαντικά πρέπει να βρίσκεται σε ιδανικές συνθήκες ηρεμίας και απομόνωσης. Ένα ωραίο δείπνο για δύο στο σπίτι, μία αισθηματική ταινία στην τηλεόραση, ένα τριαντάφυλλο πάνω στο τραπέζι και νιώθουν υπέροχα.

Ρομαντικό τελικά είναι αυτό που μάς κάνει να νιώθουμε ότι ο άλλος ασχολήθηκε να βρει τι μάς αρέσει και το οργάνωσε για να μάς ικανοποιήσει. Αντιθέτως, οι έτοιμες "συνταγές" δεν φαίνεται να οδηγούν σε καλά αποτελέσματα τουλάχιστον στο 50% των περιπτώσεων διότι είναι καθαρά θέμα τύχης να συμπέσει η συγκεκριμένη "συνταγή" με τον τύπο ενός ανθρώπου.

Σχετικά Άρθρα