ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ρόλοι στο σεξ - Ποιος εαυτός μας είναι ο αληθινός;

07 Οκτωβρίου 2019, 16:00

images

Λέγεται ότι όσο πιο δυναμικός και πετυχημένος είναι κάποιος στην καθημερινότητά του, τόσο πιο παθητικός έχει ανάγκη να είναι στην αγκαλιά του συντρόφου του.

Κι αυτό ισχύει για άνδρες και γυναίκες. Δεν είναι λίγες οι φορές που μια κοπέλα χαμηλών τόνων εκπλήσσει τον ερωτικό της σύντροφο με την ενεργητικότητα και την φαντασία που δείχνει στο κρεβάτι.

Κι αντίστροφα, πολλοί άνδρες έχουν νιώσει περίεργα βλέποντας την κατά τα άλλα εξωστρεφή και θαρραλέα νέα τους σύντροφο να μετατρέπεται σε τρυφερή «γατούλα» όταν βρίσκονται μόνοι.

Σε ποιο βαθμό είμαστε ο εαυτός μας στο κρεβάτι και κατά πόσο είναι φυσιολογικό να υποδυόμαστε ρόλους;

Καταρχάς οι ειδικοί ψυχολόγοι- σεξολόγοι, μας λένε ότι το «φυσιολογικό» είναι αυτό που νιώθουμε εμείς και ο σύντροφός μας ως φυσιολογικό την ώρα της σεξουαλικής συνεύρεσης.

Αν από μέσα μας βγαίνει ένας άλλος άνθρωπος, αυτό είναι γιατί υπάρχει κάπου μέσα μας καταπιεσμένος και με την «πτώση» των ηθικών αντιστάσεων και των συμβάσεων, ξεπετάγεται στην επιφάνεια.

Είναι χρήσιμο λοιπόν να μην τον καταπιέζουμε, ούτε να τον κατακρίνουμε αυτόν τον εαυτό αλλά να συμφιλιωθούμε μαζί του και να τον αφήνουμε να υπάρχει… Αρκεί αυτό βέβαια να βρίσκει σύμφωνη και την άλλη πλευρά.

Διότι η ελευθερία και η απόλαυσή μας δεν πρέπει να πληγώνει σωματικά ή ψυχολογικά τον άλλον.

Εκεί είναι που η κατάσταση ξεπερνά τα όρια του «φυσιολογικού» και μετατρέπεται σε θέμα προς συζήτηση με ψυχολόγο ή ψυχίατρο.

Όσο για τους «ρόλους» που επιλέγει στο ζευγάρι να υποδυθεί συνειδητά ο ένας ή ο άλλος ή και οι δύο ταυτόχρονα, αυτό μπορεί να είναι ένα από τα …αλατοπίπερα που θα κρατήσουν την σχέση ζωντανή και το σεξ απολαυστικό σε μια μακροχρόνια σχέση.

Σε όλα το μυστικό και το σημαντικό είναι ένα: Να συμφωνούν και οι δύο ότι το θέλουν και τους αρέσει.

ΠΗΓΗ: sexologistmegan.com

Σχετικά Άρθρα