ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς η ΛΟΑΤΚΙ+ ταυτότητα ενός νέου μπορεί να επηρεάσει την ψυχική του υγεία

25 Ιανουαρίου 2024, 18:00

images

Τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που έχουν ευαισθητοποιηθεί γύρω από το ζήτημα της ψυχικής υγείας των ατόμων που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Από τα υψηλά ποσοστά αυτοκτονικών τάσεων, έως τις ανησυχίες που εγείρει η επιθυμία πολλών κρατών να εξαλείψουν τις ανισότητες που υπάρχουν νομοθετικά μεταξύ των straight και μη ατόμων, τώρα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την ψυχική υγεία και την ευημερία των ΛΟΑΤΚΙ+ νέων.

Το The Trevor Project κυκλοφόρησε πρόσφατα νέα έρευνα που συμβάλλει στην περαιτέρω κατανόηση της ψυχικής υγείας των νέων της κοινότητας, ρίχνοντας μια ματιά στις αντιλήψεις που έχουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ νέοι για το προσδόκιμο ζωής και τους σκοπούς της ζωής τους.

Το Trevor Project εξέτασε 28.524 νέους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας ηλικίας 13 έως 24 ετών, μέσω στοχευμένων διαφημίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι το 58% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είχαν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι την ηλικία των 35 ετών. Όσοι πίστευαν ότι οι πιθανότητές τους να ζήσουν σε αυτήν την ηλικία ήταν χαμηλές, άγγιξαν το 34%.

«Αυτό πιθανότατα οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα στρες και στην ύπαρξη περισσότερων αρνητικών εμπειριών σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους, κάτι που με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευση άγχους και ζητημάτων ψυχικής υγείας», εξήγησε ο Steven Hobaica, Ph.D., ερευνητής στο The Trevor Project.

«Για παράδειγμα, η έρευνα έχει εντοπίσει ότι συγκεκριμένες (σεξουαλικές) ταυτότητες, όπως οι trans και non-binary νέοι, οι αμφιφυλόφιλοι νέοι και εκείνοι που έχουν πολλαπλές περιθωριοποιημένες ταυτότητες, αναφέρουν υψηλότερα ποσοστά αγχωτικών γεγονότων ζωής και προβλημάτων ψυχικής υγείας από τους συνομηλίκους τους, κάτι που μπορεί να εξηγήσει αυτά τα ευρήματα».




Σχετικά Άρθρα