ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πώς η ενσυνειδητότητα μπορεί να ενισχύσει τη σεξουαλική εμπειρία

21 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

images

Η ενσυνειδητότητα είναι η διαλογιστική πρακτική της επίγνωσης των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πράξεών μας προκειμένου να βρούμε την ισορροπία στη ζωή μας. Εάν χρησιμοποιήσετε την ενσυνειδητότητα για να εστιάσετε στη δεδομένη στιγμή και τις σωματικές αισθήσεις, θα είστε πλήρως παρόντες στη συνεύρεση με το σύντροφό σας. 

Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, σκέψεις όπως το άγχος απόδοσης, οι ανησυχίες για την εικόνα του σώματός σας, οι περισπασμοί και ο φόβος της οικειότητας μπορεί να εμφανιστούν και να καταστρέψουν τη στιγμή. Με την ενσυνειδητότητα, θα μπορείτε να αφήσετε τους περισπασμούς, το άγχος και την πίεση για απόδοση στην άκρη, ώστε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε την εμπειρία.

Μπορείτε, μέσω της ενσυνειδητότητας, να συντονιστείτε στις δικές σας αισθήσεις και επιθυμίες και να είστε σε θέση να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας για το τι θέλετε και τι χρειάζεστε. Η από κοινού εξάσκηση της ενσυνειδητότητας, θα σας επιτρέψει να κάνετε σεξ που δεν αποτελεί μία επαφή μόνο σωματική αλλά και συναισθηματική και ικανοποιητική.

Εδώ είναι μερικά από τα οφέλη της εξάσκησης της προσοχής κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα:

- Αυξημένη ευχαρίστηση και ικανοποίηση.

- Βελτιωμένη επικοινωνία και οικειότητα.

- Μειωμένο στρες και άγχος.

- Βελτιωμένη σεξουαλική ανταπόκριση και επιθυμία.

- Βελτιωμένη αυτογνωσία και εξερεύνηση του εαυτού.

- Αντιμετώπιση του άγχους απόδοσης και της στυτικής δυσλειτουργίας. Εστιάζοντας στη στιγμή και αφήνοντας στην άκρη τις ανησυχίες και τους περισπασμούς, μπορείτε να χαλαρώσετε και να αισθανθείτε πιο σίγουροι για τις σεξουαλικές σας ικανότητες. Αυτή η αλλαγή νοοτροπίας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη ροή αίματος και μειωμένη μυϊκή ένταση, διευκολύνοντας τους άνδρες να διατηρήσουν τη στύση τους.

- Μεγαλύτερη συναισθηματική ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

- Θεραπεία σεξουαλικών διαταραχών: Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, το ενσυνείδητο σεξ μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία σεξουαλικών ζητημάτων και ακόμη και διαταραχών ψυχικής υγείας σε άτομα όλων των φύλων. Έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση διαφόρων ψυχολογικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων σχέσεων, σεξουαλικών δυσλειτουργιών, χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας, ανησυχιών για την εικόνα του σώματος, άγχους, κατάθλιψης και τραύματος.




Σχετικά Άρθρα