ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προτιμήσεις σεξουαλικών συντρόφων: Ακουστικά ή οπτικά τα καλύτερα μηνύματα;

24 Μαΐου 2023, 18:00

images

Κάποιοι επιλέγουν ερωτικό σύντροφο με βασικό κριτήριο το ύψος, το γυμνασμένο σώμα και τα τατουάζ. Κάποιοι άλλοι ερωτεύονται μόλις ακούσουν ωραία λόγια από έξυπνο άνθρωπο. Ποιοι είναι όμως περισσότεροι; Οι οπτικοί ή οι ακουστικοί τύποι; 

Η γενικευμένη άποψη είναι ότι οι άνδρες επιλέγουν ανάλογα με αυτό που βλέπουν και οι γυναίκες με αυτό που ακούν. Επίσης ότι οι νέοι επιλέγουν σύμφωνα με την εξωτερική εμφάνιση και οι πιο μεγάλοι και ώριμοι ανάλογα με το χαρακτήρα του επίδοξου ερωτικού συντρόφου.

Αλλά πρακτικά δεν ισχύει τίποτα από όλα τα παραπάνω τόσο απόλυτα. 

Αυτό που υποστηρίζουν οι σεξολόγοι είναι ότι όσο πιο υψηλά στάνταρς έχει κάποιος για τον εαυτό του, τόσο περισσότερα κριτήρια βάζει στη ζυγαριά της επιλογής συντρόφου. Για παράδειγμα, αν μία κοπέλα είναι 20 ετών, πολύ ωραία, μορφωμένη και έχει χρήματα, τότε συνηθέστερα θα αναζητήσει ένα σύντροφο νέο, ωραίο και με οικονομική άνεση. Το αντίστοιχο συμβαίνει και με τους άνδρες, με χαρακτηριστικό παγκόσμιο παράδειγμα τις επιλογές συζύγων που κάνουν οι διάσημοι και πλούσιοι ποδοσφαιριστές. Σε ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 90% οι γυναίκες τους είναι πρώην ή νυν μοντέλα!

Εκτός από τα υψηλά στάνταρς σε γενικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν- σύμφωνα με τους ειδικούς - και τα μορφωτικά και πολιτιστικά. Ένας άνδρας με τριτοβάθμιες σπουδές που έχει αντίστοιχο κύκλο φίλων και αρέσκεται στο διάβασμα, μπορεί να θαυμάσει μία κοπέλα με μέση εκπαίδευση αλλά σπάνια θα την πλησιάσει για σοβαρή σχέση. Εξαιρούνται συναφή επαγγέλματα, όπως είναι οι γιατροί με τις νοσηλεύτριες και οι πιλότοι με τις αεροσυνοδούς ή συνοδούς εδάφους.

Γενικά δεν υπάρχουν κανόνες απαράβατοι: Υπάρχει σίγουρα το γεγονός ότι όσο πιο ώριμος είναι κάποιος, ψάχνει να βρει τον "όμοιο" ή την "όμοιά" του και όχι έναν ασύμβατο σύντροφο με τον οποίο δεν θα συμφωνεί σε τίποτα. Όσο πιο νέος και ανώριμος είναι πάλι, ψάχνει να βρει ένα σύντροφο που θα επιδεικνύει στους άλλους ως τρόπαιο ομορφιάς και σεξουαλικότητας! Αλλά κάποιες φορές τα κριτήρια επιλογής είναι τόσο μπερδεμένα και διαφορετικά όσοι και οι άνθρωποι!


Σχετικά Άρθρα