ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Προσοχή στους μύκητες γεννητικών οργάνων

22 Μαΐου 2020, 18:00

images

Οι μύκητες γεννητικών οργάνων είναι μια συνηθισμένη διάγνωση στις γυναίκες μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Κι ενώ οι τρόποι να τους αποφύγουν είναι γνωστοί, κάνουν πολλές φορές λάθη απροσεξίας.

Η αιδοιοκολπική καντιντίαση ή μυκητίαση προκαλείται από την αλλαγή της ισορροπίας της κολπικής χλωρίδας, με τον πολλαπλασιασμό των ζυμομυκήτων και κυρίως με τον μύκητα Candida Albicans στο 90% των περιπτώσεων. Οι κύριοι παράγοντες που δημιουργούν το πρόβλημα είναι οι ορμονικές αλλαγές, κατά την εγκυμοσύνη ή την εμμηνόπαυση, μια θεραπευτική αγωγή με αντιβιοτικά, η ανοσολογική ανεπάρκεια και η μη σωστή ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Εμφανίζονται τόσο σε άτομα με μη ενεργή σεξουαλική ζωή όσο και σε ενεργά σεξουαλικώς άτομα.

Οι μύκητες "αγαπούν" την ζέστη και την υγρασία και μπορούν να μεταδοθούν με απλό κάθισμα σε μια μολυσμένη περιοχή.

Για το λόγο αυτό συστήνεται στις γυναίκες όλων των ηλικιών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες:

-Να μην κάθονται πάνω στην άμμο ή σε ξαπλώστρα ή καρέκλα στην οποία δεν έχουν τοποθετήσει δικιά τους, καθαρή πετσέτα.

-Να πλένουν, να στεγνώνουν στον ήλιο και να σιδερώνουν τακτικά την πετσέτα θαλάσσης.
-Να μην μένουν επί ώρες με βρεγμένο μαγιό. Αυτό μπορεί να συμβεί με δύο τρόπους. Είτε αγοράζουμε μαγιό από ύφασμα που στεγνώνει γρήγορα, είτε μόλις βγούμε από την θάλασσα καθόμαστε στον ήλιο να στεγνώσει το γρηγορότερο, είτε αλλάζουμε το κάτω μέρος του μαγιό με ένα στεγνό. 

Σχετικά Άρθρα